Tichetele de vacanță. Cum poți să ai condiții ca japonezii sau arabii din Golf
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Tratament balnear
Tratament balnear
Tichetele de vacanță au crescut semnificativ încasările și dezvoltarea turismului balnear astfel încât condițiile în multe stațiuni au crescut și se așteaptă mai mulți turiști din Japonia, SUA sau Zona Golfului. Armand Assante vine des la tratament la Slănic Moldova.

Preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR), Nicu Rădulescu, estimează o majorare  cu circa 20-30% a numărului de turişti în zona balneară. 

În 2018, turiștii din zona balneară au fost circa un milion, și  au adus încasări bune stațiunilor de profil. La caest lucru au contribuit și tichetele de vacanță. 

"Prevăd o creştere de circa 20-30% a turiştilor, prevăd o creştere în acest procent şi la încasările pe care le avem. Cred că vor reveni vechile pieţe înapoi, însemnând piaţa Israelului. Germania o să vină fiindcă au început să facă investiţii destul de mari şi pe litoral, investiţii serioase. Cred că vor începe să vină în România şi nişte pieţe mai interesante din zona asiatică, mă refer în primul rând la Japonia. La SUA, care este mult în creştere pe acest segment şi cred că România va reuşi, dacă într-adevăr va gestiona bine problemele care au făcut cândva gloria României, cum e Ana Aslan - care nu mai este un brand al României, din păcate brandul a plecat în altă ţară. Dar am putea să aducem din zona Golfului oameni care să vină la tratamente anti-aging şi anti-îmbătrânire şi la diverse tratamente care, încetul cu încetul, au fost introduse în staţiunile balneare, dar nu s-a făcut ceea ce ne-am fi dorit, să avem în fiecare staţiune balneară un centru de excelenţă pe partea de geriatrie şi gerontologie. Avem potenţial, avem posibilităţi", a arătat Nicu Rădulescu.

El se referă și la progresul făcut de Clusterul Regional Balneoturistic Transylvania. În anii trecuți, mai multe vedete internaționale printre care Armand Assante, s-au tratat în România. Assante a vizitat stațiunea Slănic Moldova unde a făcut tratament cu ape termale.

Citește și:Cartelul agențiilor de turism. Turiștii își pot recupera banii în instanță

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel