Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Banca de investiții JP Morgan Chase
Despre o iminentă criză în 2020, experții băncii americane au scris încă din 2018. În studiul lor, analiștii JP Morgan Chase descriu o ”supercriză”, care va fi însoțită de convulsii sociale, adevărate revolte stradale și răfuieli aprige cu furnizorii de produse alimentare.
La elaborarea prognozei lor, specialiștii băncii americane au evaluat indicatori precum durata perioadei de creștere a economiei mondiale și a căderii care i-a urmat, raportul dintre fondurile proprii și cele împrumutate ale corporațiilor, situația din sfera inovațiilor financiare și valoarea activelor.
Citește și Vine apocalipsa financiară! Avertismentul unui important bancher
Bazându-se pe aceaste elemente, economiștii au ajuns la concluzia că, dacă în timpul crizei din 2008, indicele S&P500 a afișat o prăbușire de 54% față de cele mai ridicate valori, următoarea criză, cea care ar urma să se producă în 2020, nu va fi la fel de devastatoare pentru piețele bursiere, pentru că valoarea activelor țărilor în curs de dezvoltare s-a depreciat deja. Cât va dura noua degringoladă, experții americani nu au precizat.
Nouriel Roubini, economist
Omul care a prezis criza mondială din 2008, economistul Nouriel Roubini consideră că 2020 va fi alt an dificil pentru economiile lumii. Explicând, le spus că, în ultimii 10 ani, la nivel global a crescut amploarea datoriilor. În schimb, guvernele au mai puține instrumente de luptă împotriva crizelor. Astfel, dacă în 2008, băncile centrale de pretutindeni au reușit să susțină economiile naționale punând în funcțiune tiparnițele de bani, acum această metodă nu mai poate fi folosită; structurile de reglementare au cumpărat deja prea multe active de la bănci.
Kristalina Georgieva, șefa FMI
În discursul ei de inaugurare, noua șefă a FMI, Kristalina Georgieva, a lansat un semnal de alarmă, atrâgând atenția asupra încetinirii record a economiei mondiale. Ceea ce, spunea succesoarea lui Christine Lagarde, poate fi semnalul crizei care se apropie. În același timp, ea evidența pericolul uriaș pe care îl reprezintă războaiele comerciale. ”Într-un astfel de conflict nu există câștigători. Pierd toți. Pentru economia mondială, efectul cumulat al conflictelor comericale ar putea însemna o pierdere de circa 700 miliarde de dolari în 2020”, a avertizat șefa FMI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...