"O bună parte din ziua de astăzi (lui, n.r.) am petrecut-o în discuţii legate de situaţii de viaţă în care s-ar putea afla angajaţii dar şi angajatorii în contextul măsurilor privind coronavirusul. Oamenii sunt preocupaţi. Au nevoie de îndrumări. Am cerut echipei mele să evităm limbajul de lemn şi să oferim răspunsuri clare, în cadrul legal existent. Astăzi am răspuns punctual întrebărilor, de mâine vom deschide o secţiune distinctă în pagina de internet cu cele mai frecvente întrebări şi răspunsuri. Vom completa documentul pe toată durata zilei. Recomandăm flexibilizarea programului de lucru pentru părinţii care nu au cu cine să îşi lase copiii acasă. Mă preocupă, mai ales în contextul deciziei privind închiderea şcolilor, să acomodăm programul de muncă al părinţilor având copii minori în îngrijire", a scris Violeta Alexandru pe pagina sa de Facebook.
Anterior, premierul Ludovic Orban a anunţat decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU) de închidere a şcolilor şi grădiniţelor în perioada 11 martie - 22 martie. "Am luat decizia (...) de suspendare a cursurilor în învăţământul preuniversitar pe o perioadă limitată, cu posibilitate de prelungire, în funcţie de evoluţiile care apar. E vorba de perioada 11-22 martie, inclusiv. Este o măsură cu caracter preventiv", a spus Orban.
Citește și Covid-19. Premierul confirmă: Școlile se vor închide începând de miercuri
El a afirmat că la baza acestei decizii au stat mai multe consideraţii. "Primul argument e legat de o creştere estimată a riscului de intrare în ţară a unor persoane care vin din zone cu o largă răspândire a epidemiei. Avem informaţii despre foarte mulţi cetăţeni români care în momentul în care au aflat din presă, anterior emiterii deciziei Guvernului italian, despre posibilitatea închiderii Lombardiei, şi-au făcut bagajele şi se pare că mulţi au pornit spre România", a afirmat Ludovic Orban.
Premierul a punctat că decizia privind suspendarea cursurilor a fost luată pentru o perioadă de timp "relativ scurtă", opt zile de cursuri. "Vrem să şi vedem evoluţia în ceea ce priveşte numărul de diagnostice, evoluţia din mai multe puncte de vedere şi grija noastră principală e de a-i feri pe elevi de orice risc de contaminare care ar putea apărea în cadrul cursurilor care se organizează la şcoală", a spus Ludovic Orban.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...