Vizita de lucru din Municipiul Oradea, județul Bihor în cadrul proiectului GENEX - Geothermal Energy Explorer, Capacity Building of the Key Stakeholders in the Area of Geothermal Energy
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Comunicat de presă AFM.

          În perioada 31 octombrie – 02 noiembrie 2023 a avut loc deplasarea membrilor grupului țintă, format din reprezentanți ai autorităților locale, ai asociațiilor profesionale, companiilor private din domeniul energiei și organizațiilor neguvernamentale, precum și a membrilor echipei de implementare ai celor 3 parteneri care desfășoară proiectul: Administrația Fondului pentru Mediu, Autoritatea Nationala pentru Energie din Islanda (Ofkurstofnun) și Facultatea de Geologie și Geofizică din cadrul Universității din București în Municipiul Oradea, județul Bihor.

        În cadrul vizitei au fost organizate o conferință și o serie de deplasări având ca teme dezvoltarea cunoștințelor în domniul energiei geotermale, obținerea unei perspective practice și de a înțelege mai bine aspectele tehnice și operaționale ale instalațiilor geotermale.

         Având în vedere importanța energiei geotermale ca sursă regenerabilă și durabilă, ne-am dorit să ne extindem cunoștințele și să încurajăm utilizarea acestei surse de energie în proiectele viitoare. Astfel, au fost organizate vizite în Municipiile Oradea și Beiuș pentru a putea întelege valorificarea energiei geotermale pentru producerea agentului termic de încălzire. Cu acest prilej, am putut observa că una dintre prioritățile administrațiilor celor două municipii este valorificarea, respectiv gestionarea în condiții cât mai bune a energiei geotermale și punerea în valoare a zăcământului de apă geotermală. 

           În timpul vizitei de lucru s-a discutat despre posibilitățile de exploatare resurselor geotermale în România. Au fost incluse prezentări susținute de reprezentanți Termoline, Societatea Română Geoexchange și Transgex, cărora le mulțumim pe această cale pentru implicare și profesionalism. Acestea au oferit o perspectivă valoroasă asupra soluțiilor ecologice și a inovațiilor în domeniul geotermal, precum și informații importante privind cele mai bune practici în exploatarea energiei geotermale și adaptarea acestora în contextul României.

          Proiectul se concentrează pe consolidarea informațiilor și pe formarea profesională a actorilor interesați de domeniul energiei geotermale și vizează informarea populației cu privire la beneficiile utilizării surselor de energie neconvențională, precum cea obținută din resurse geotermale.   

          Scopul principal al proiectului este creșterea gradului de conștientizare în zonele de impact cu privire la beneficiile utilizării surselor de energie geotermală și furnizarea de orientări autorităților locale și părților interesate, pe baza activităților din acest proiect.                            

          Obiectivul principal al proiectului este consolidarea capacităților pentru zonele care au oportunități geotermale, dar care nu au utilizat încă aceste posibilități. Ne propunem să trezim interesul pentru domeniul energiei geotermale în comunitățile din zonele identificate ca având resurse geotermale și posibilități de exploatare al acestuia.     

 

Serviciul Comunicare - Administrația Fondului pentru Mediu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

De ce a inventat Guvernul lozul Team România

Până la debutul Jocurilor Olimpice de la Paris mai este...

Număr record de firme radiate în România

În primele trei luni ale anului peste 25.000 de firme au...

Programul de Paște al magazinelor Lidl din România

Cum funcționează magazinele Lidl în zilele Sărbătorilor...

SUA interzic importul de uraniu din Rusia

Senatul american a aprobat marți o lege prin care se...

Plăți de 119 milioane de euro pentru agricultori

Cele mai semnificative plăți, în valoare de 112,7...

China își flexează mușchii și testează al treilea portavion

Presa de stat chineză a anunțat că primul portavion de...

De Sărbători, românii riscă amenzi de până la 5000 de lei

Sunt prevederi legislative pe care românii fie nu le...

Record de mortalitate în fermele de somon din Norvegia

Aproape 63 de milioane de somoni au murit prematur anul...

Schimbare la vârful Tuborg România

Tuborg România anunță o schimbare în managementul organizației, prin...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel