Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Vladimir Putin, a cărui vaccinare este aşteptată din decembrie conform promisiunii sale, nu a precizat dacă se va vaccina cu acest ser, primul dezvoltat de Rusia, care între timp a anunţat că a conceput alte două.
Câteva minute mai devreme, în cadrul unei reuniuni privind vaccinarea prin videoconferinţă transmisă la televiziune, preşedintele rus s-a exprimat împotriva Uniunii Europene, după afirmaţiile comisarului european Thierry Breton privind vaccinul rusesc.
Republica Moldova, sub presiune. Dodon acuză: lovitură de stat constituțională
"Nu forţăm pe nimeni să facă nimic (...) dar ne întrebăm despre interesele pe care le apără aceşti oameni, cele ale companiilor farmaceutice sau cele ale cetăţenilor europeni?", a afirmat şeful statului rus.
Producătorii vaccinului rusesc împotriva coronavirusului l-au acuzat luni pe comisarul european Thierry Breton că are o abordare "părtinitoare" după ce a afirmat că UE "nu are nevoie deloc" de Sputnik V.
Într-o apariţie pe postul francez TF1 de duminică, Thierry Breton, care răspunde de aspectele industriale ale fabricării vaccinurilor împotriva COVID-19 în UE, a lăsat să se înţeleagă că Moscova este cea care ar avea nevoie de ajutor european, pentru că Rusia "are mari dificultăţi în fabricarea Sputnik V".
Campania de vaccinare în UE a întâmpinat numeroase probleme, în special din cauza întârzierii livrărilor. Rusia afirmă că deţine tehnologii de ultimă oră în fabricarea de vaccinuri.
Vladimir Putin a precizat luni că 4,3 milioane de ruşi au fost inoculaţi cu cele două doze necesare anti-COVID, la o populaţie de 146 de milioane de locuitori.
Într-un moment în care cererea de omologare este examinată de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), un grup de experţi al acestei agenţii este aşteptat în Rusia pe 10 aprilie pentru a studia testele clinice efectuate pentru Sputnik V, a anunţat ministrul rus al sănătăţii, Mihail Muraşko.
Primit iniţial cu scepticism în străinătate la momentul anunţării sale în vara trecută, Sputnik V şi-a văzut în cele din urmă fiabilitatea validată de revista ştiinţifică The Lancet.
UE a criticat Moscova pentru diplomaţia sa a vaccinurilor, acuzând-o de "propagandă" pentru a câştiga influenţă pe scena internaţională cu livrări de vaccinuri totuşi foarte limitate.
Rusia încearcă să multiplice acordurile de producţie pentru a furniza vaccinul său antic-COVID străinătăţii, rezervându-şi capacităţile sale reduse de aprovizionare pentru populaţia rusă.
Moscova a semnat în ultimele zile trei acorduri pentru producţia a 652 de milioane de doze în India.
Potrivit Fondului suveran rus (RDIF) care a finanţat în parte dezvoltarea Sputnik V, vaccinul este acum autorizat în 55 de ţări, cu o populaţie de 1,4 miliarde de persoane.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...