Efectele măsurilor fiscale. România, mai puţin atractivă pentru investitori - Analiză
Măsurile fiscale luate în regim...
Noua tehnologie, care ar putea fi lansată chiar în acest an, va permite utilizatorilor din zone izolate să beneficieze de conectivitate 4G și 5G, fără a fi necesare telefoane speciale.
Test reușit în Țara Galilor
Luni, Vodafone a demonstrat capabilitățile noii tehnologii într-o zonă muntoasă izolată din Țara Galilor, unde CEO-ul companiei, Margherita Della Valle, a realizat un apel video către un inginer. „Nimeni nu oferă astăzi un serviciu precum cel conceput împreună cu AST”, a declarat Della Valle pentru Bloomberg.
Concurență acerbă pe piața sateliților
În timp ce Starlink, serviciul de internet prin satelit al lui Elon Musk, a demonstrat anul trecut posibilitatea unui apel video de pe un telefon obișnuit, AST SpaceMobile susține că diferența majoră a soluției sale este folosirea sateliților comerciali de bandă largă pentru a oferi conectivitate directă la rețelele mobile existente.
Cât de profitabilă va fi tehnologia?
Experții sunt optimiști, dar consideră că succesul va depinde de preț. Un studiu CCS Insights arată că aproape jumătate dintre utilizatorii din Marea Britanie ar fi dispuși să plătească mai mult pentru acest tip de conectivitate, dar în Europa, unde rețelele mobile și fibra optică sunt deja bine dezvoltate, sateliții vor juca probabil doar un rol complementar. În schimb, piețe precum Africa, Australia și India ar putea avea o nevoie mai mare de această tehnologie.
Vodafone a investit în AST SpaceMobile încă din 2019 și a semnat un acord comercial până în 2034. În plus, compania britanică colaborează și cu Amazon pentru acces la sateliții Project Kuiper. AST a lansat deja cinci sateliți „BlueBird” și plănuiește extinderea flotei în acest an.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...
Ministerul Transporturilor și...
Giganții industriali europeni...
Analistul economic Petrișor...
Rovinieta se scumpește din...
Vicepremierul Tanczos Barna a...
Curs valutar BNR, 3 iulie 2025.
Preşedintele Cartel Alfa,...
Criza e reală, cifrele nu mai...
Creşterea cotei generale de...
Orban mizează pe „prima casă” în campania pentru 2026.