Volkswagen şi Enel vor construi staţii rapide de încărcare a automobilelor electrice în Italia
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Volkswagen şi Enel vor construi staţii rapide de încărcare a automobilelor electrice în Italia
Volkswagen şi Enel vor construi staţii rapide de încărcare a automobilelor electrice în Italia
Grupul auto german Volkswagen şi grupul italian de utilităţi Enel au anunţat marţi că vor investi câte 100 de milioane de euro fiecare într-un joint venture denumit Ewiva, care va construi 3.000 de staţii rapide de încărcare a automobilelor electrice în Italia, transmite Reuters.

Aceste staţii rapide de încărcare vor fi accesibile pentru şoferii automobilelor produse de toţi constructorii la 500 de locaţii din Italia, începând de la finele lui 2023, şi vor avea o capacitate de până la 350 kW.

Până la finele lui 2022, Volkswagen (cel mai mare producător european de automobile) şi partenerii săi au instalat 4.300 dintre cele 18.000 de staţii rapide de încărcare pe care le preconiza pentru Europa, 3.700 din cele 10.000 de staţii rapide de încărcare preconizate pentru SUA şi 8.000 din cele 17.000 programate în China.

Aceasta înseamnă că în prezent Volkswagen a instalat 16.000 de staţii rapide de încărcare la nivel global, adică aproximativ o treime din obiectivul său de 45.000 de staţii rapide de încărcare instalate în 2025.

Volkswagen a încheiat parteneriate în Europa cu grupul petrolier BP şi grupul spaniol Iberdrola. De asemenea, grupul german este acţionar la firma mixtă Ionity, alături de rivalii BMW, Mercedes-Benz, Ford şi Hyundai.

Prin asigurarea că există suficiente staţii de încărcare pentru automobilele electrice, cel mai mare producător european de automobile speră să convingă automobiliştii preocupaţi de autonomia vehiculelor pe baterie să renunţe pentru totdeauna la automobilele echipate cu motoare cu combustie.

Potrivit unui studiu realizat de firma de consultanţă McKinsey, Europa va avea nevoie de cel puţin 3,4 milioane de staţii de încărcare în 2030, în creştere faţă de un număr de 375.000 de staţii estimat la finele lui 2021. În plus, electricitatea din surse regenerabile trebuie să fie distribuită prin reţelele de încărcare la momente convenabile, ceea ce înseamnă costuri cumulate de aproximativ 240 miliarde de euro, potrivit studiului McKinsey.

PNRR. Premierul Ciucă: Nu ne putem permite să ne abatem de la angajamentele asumate

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Vrem să ne asigurăm că și a doua cerere de plată din PNRR va fi aprobată de Comisia Europeană, astfel încât la începutul anului viitor România să primească și această tranșă de bani.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a prezidat reuniunea de astăzi a Comitetului Interministerial de Coordonare a Planului Național de Redresare și Reziliență, pe care a convocat-o pentru pregătirea transmiterii către Comisia Europeană, în următoarele zile, a celei de-a doua cereri de plată, cu termen de depunere în cursul lunii decembrie.

Valoarea acestei cereri de plată se ridică la 2,8 miliarde de euro, care se adaugă la prefinanțarea de 3,7 miliarde euro și prima tranșă deja încasată de România, în valoare de 2,6 miliarde euro.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a analizat în detaliu, împreună cu participanții la reuniune, stadiul îndeplinirii jaloanelor aferente acestei cereri de plată, solicitând ministerelor și instituțiilor coordonatoare să acorde prioritate maximă finalizării celor 51 de jaloane și ținte cu termen de realizare în primele două trimestre ale acestui an, asociate celei de-a doua cereri de plată.

Accentul a fost pus îndeosebi pe jaloanele și țintele considerate vitale pentru aprobarea celei de-a doua cereri de plată pe care România o va înainta Comisiei Europene. Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a cerut clarificări pentru fiecare caz în parte, subliniind importanța accesării fondurilor de care România poate beneficia prin PNRR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Boom-ul inteligenței artificiale nu se dezminte. Analiză

La bursă, acțiunile din sectorul inteligenței...

Cinébébé, o companie UNICĂ în Europa și extrem de prețioasă

Realizarea de filme cu nou-născuți este strict...

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...


pixel