Vouchere alimente. Când se virează următoarea tranşă de bani pe cardurile sociale
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Vouchere sociale
Vouchere sociale
Informaţii utile pentru beneficiarii programului "Sprijin pentru România".

Şi în cursul acestui an, românii cu venituri reduse ( cum ar fi pensionarii, persoanele cu dizabilităţi, etc...) beneficiază de şase tranşe a câte 250 de lei pe cardurile sociale, bani cu care îşi pot cumpăra alimente. 

Până în momentul de faţă, aceste carduri "Sprijin pentru România" au fost încărcate în lunile: februarie, aprilie, iunie şi august. Mai urmează încă două tranşe a câte 250 de lei care vor fi virate în lunile: octombrie şi decembrie.

Deci, cum marţi este 1 octombrie, în următoarele săptămâni urmează ca Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene să vireze următoarea tranşă de bani pe carduri. După experienţa tranşelor anterioare, banii sunt încărcaţi în conturi în prima parte a lunii.

Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a venit cu o veste bună pentru români. Acesta a anunţat că urmează a fi încărcate cardurile sociale cu o nouă tranşă de bani. 

"Pentru luna octombrie, o să avem o nouă tranșă din tichetele sociale, dacă vreți, renumitele vouchere pentru alimente de 250 lei. Am majorat și plafonul până la care se poate beneficia de aceste sume, plafonul fiind pentru venituri de până la 2.210 lei. În luna octombrie avem o nouă tranșă care va fi pe cardurile a 2,6 milioane de cetățeni", a anunţat recent, la finalul şedinţei de Guvern, ministrul Adrian Câciu.

 

Reamintim că după recalcularea pensiilor, pentru beneficiarii tichetelor sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde, limita de venituri a crescut de la 2.000 la 2.210 lei.

 

Ce să faceţi dacă nu aţi primit cardul sau dacă l-aţi primit şi nu a fost încărcat

 

Sunt eligibil, dar nu am primit cardul

 

Sunt persoane care nu au intrat în posesia cardului pentru că la momentul distribuirii nu se aflau la domiciliu. Poșta Română încearcă distribuirea de două ori pentru fiecare beneficiar. Dacă vă aflați în această situație, primul pas este să verificați la cel mai apropiat oficiu poștal. Dacă nu găsiți cardul acolo, sunați la 031.9268.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale actualizează lunar, înainte de fiecare alimentare a tichetului social pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde, listele cu beneficiari, pentru a verifica eventuale modificări intervenite față de listele anterioare. Pentru beneficiarii nou introduși în program se eliberează noi suporturi electronice.

Așadar, dacă ați devenit eligibil pe parcursul programului, veți fi adăugați pe aceste liste. Pentru a vă asigura că nu sunteți omis, vă puteți adresa Casei Teritoriale de Pensii – respectiv Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială – din județul de reședință. Verificarea condițiilor de venit pentru beneficiarii se face exclusiv de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), iar MIPE nu are autoritatea să adauge sau să elimine beneficiari din liste.

 

Am primit cardul, dar nu este încărcat

 

Sunt câteva situații în care, din motive tehnice, confirmarea distribuirii cardului către fiecare beneficiar se efectuează cu întârziere. MIPE nu poate efectua plata până nu primește această confirmare de la C.N. Poșta Română. Dacă aveți card și nu este încărcat, sunați la 031.9268.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Fed
Banca Națională a României
Christine Lagarde / Foto: Flickr
Inteligență artificială / sursa foto: Freepik.com
Tancuri în Piața Roșie / Foto: Kremlin.ru
Asamblare auto / sursa foto: Freepik.com
Ministerul Finanțelor
Foto: Pexels.com
Fotografie de la RDNE Stock project: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/persoana-om-purtand-manu-i-din-plastic-5779375/
Lei / sursa foto: Freepik.com
Orez / sursa foto: Freepik.com
Vouchere sociale
OMV Petrom / Foto: Oana Pavelescu
tineri - cladire de birouri. Foto: Pexels.com
Whatsapp / sursa foto: Freepik.com

WhatsApp va face schimbări așteptate de utilizatori

Aplicația de mesagerie a pregătit numeroase schimbări...

Energie eoliană / Foto: Freepik

Cum profită România de furtunile din ultimele zile

Furtunile din ultimele zile au și o parte pozitivă și...

foto: pexels.com
CFR Călători

Facilități la transportul cu trenul pentru studenți

Studenţii în vârstă de până la 30 de ani, înmatriculaţi...

Panouri fotovoltaice
Munții Alpi / FOTO: Wikipedia

Elveția și Italia, nevoite să își modifice granițele

Este un efect neprevăzut al schimbărilor climatice. 

Din China / FOTO: Freepik
Benzinărie / FOTO: Freepik

Benzina și motorina, mai ieftine la început de săptămână

O veste bună pentru români, mai ales într-o zi ploioasă,...

Toamnă
Oameni pe stradă / Freepik

pixel