Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
În prezența partenerului său de încredere, Charlie Munger, în vârstă de 98 de ani, Buffett, care a împlinit doar 91 de ani, a răspuns la întrebările acționarilor Berkshire Hathaway, în cadrul unei întâlniri organizată prima dată din 2019 cu prezență fizică la Omaha, în Nebraska.
Grupul a profitat de slăbiciunea piețelor afectate de războiul din Ucraina și de temerile legate de încetinirea economiei pentru a cumpăra acțiuni în valoare de peste 51 de miliarde de dolari între ianuarie și martie, inclusiv pentru a-și majora participația la Chevron, de la 4,5 miliarde de dolari la sfârșitul anului 2021, la 26 de miliarde de dolari la sfârșitul lunii martie.
Compania petrolieră este acum una dintre primele patru investiții ale holdingului, alături de American Express, Apple și Bank of America. De asemenea, domnul Buffett le-a explicat acționarilor săi că a cumpărat 14% din Occidental Petroleum. De la începutul anului, holdingul său a mai achiziționat 11% din producătorul de calculatoare și imprimante HP și a anunțat achiziționarea companiei de asigurări Allegheny pentru 11,6 miliarde de dolari.
Berskhire "va avea întotdeauna o mulțime de numerar" disponibil imediat pentru a se proteja în caz de vreme rea, a declarat Buffett. Profitând de ocazie, el a trimis câteva săgeți acide către Wall Street, acolo unde, în opinia omului de afaceri, considerat unul dintre cei mai de succes investitori din lume, ”se fac mult mai mulți bani când oamenii joacă la cazinou, decât când investesc la bursă”.
Citește și Warren Buffett nu mai este dorit! Se cere demisia renumitului investitor
În plus, el i-a ironizat pe consilierii financiari, a făcut haz de bitcoin și de aplicația de tranzacționare Robinhood. Intrând în joc, Munger a criticat, la rândul său, o propunere a acționarilor de a separa rolurile de președinte și director executiv al Berkshire, ambele deținute de Buffett, numind-o "cea mai ridicolă auzită vreodată".
"Este ca și cum Odiseu s-ar întoarce după victoria din războiul troian, iar un străin l-ar mustra, spunându-i: Nu mi-a plăcut cum ai ținut sulița când ai câștigat bătălia”, a declarat Munger.
Pe fondul turbulențelor de pe bursele americane, Berkshire și-a văzut profitul net scăzând cu 53% în primul trimestru, la 5,5 miliarde de dolari. Profiturile de exploatare din afacerile holdingului, care variază de la companii de asigurări și trenuri până la energie și deserturi congelate, au rămas în general stabile, la 7,04 miliarde de dolari. Scăderea profiturilor din asigurări a fost compensată de profiturile din sectorul feroviar, energie, producție, servicii și vânzări, se arată într-un comunicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...