Ilie Bolojan și Tánczos Barna pregătesc pachetul de reformă pe repede înainte
Premierul Ilie Bolojan a...
Webinarul prezintă caracteristicile modalităţilor de plată utilizate în decontarea operaţiunilor de export – import, precum şi criteriile care stau la baza selectării celei mai avantajoase soluţii. Participanţilor la webinar li se vor prezenta sintetic și prevederile principalelor reglementări în domeniu ale Camerei de Comerţ Internaţional de la Paris: INCOTERMS 2020, Publicaţia 600 privind acreditivele documentare și Publicaţia 522 privind incasso-urile.
Webinarul este util personalului din companii care activează în departamentele de export, import, vânzare, desfacere, logistică, marketing, financiar-contabil, juridic, etc. De asemenea, tematica este de interes pentru personalul din bănci, companii de leasing, declaranți vamali, consultanți, etc.
De regulă, firmele acţionează în comerţul internaţional atât în calitate de exportatori, cât şi de pe poziție de importatori; modul de abordare a partenerilor este diferit, în funcţie de rolul pe care îl vor juca. Opţiunea în contractul comercial internațional pentru o anumită modalitate de decontare, trebuie evaluată în funcție de riscuri și corelată și cu alte aspecte, cum sunt: condiţia de livrare, documentele comerciale şi finaciare, etc.
OBIECTIVUL SEMINARULUI
Seminarul prezintă caracteristicile modalităţilor de plată utilizate în decontarea operaţiunilor de export – import, precum şi criteriile care stau la baza selectării celei mai avantajoase soluţii. De asemenea, se va explica cum, în funcție de modalitatea de plată, o tranzacţie cu risc potenţial poate fi transformată într-o tranzacţie sigură pentru ambii parteneri comerciali. Conceptele teoretice vor fi ilustrate prin analizarea unor studii de caz reale, din cazuistica operaţiunilor de export – import.
Participanţilor la seminar li se vor prezenta sintetic și prevederile principalelor reglementări în domeniu ale Camerei de Comerţ Internaţional de la Paris: INCOTERMS 2020, Publicaţia 600 privind acreditivele documentare și Publicaţia 522 privind incasso-urile.
CONȚINUT
Introducere în tranzacţiile comerciale internaţionaleScopul şi aplicabilitatea INCOTERMS, delimitarea responsabilităţilor şi riscurilorDocumente comerciale şi financiare utilizate în comerţul internaţional – caracteristiciAcreditivul Documentar (AD): concept, caracteristici, mecanism de derulare; clasificare/tipuri de AD; Publicaţia nr. 600 a ICCIncasso-ul documentar (ID): concept, caracteristici, mecanism de derulare; clasificare/tipuri de ID; căi şi metode de atenuare a riscului de neplată la incasso; Publicaţia nr. 522 a ICCSesiuni de întrebări şi răspunsuri (interactiv, pe parcursul seminarului)Informaţiile vor fi prezentate în format POWER POINT (.ppt) și vor fi însoțite de studii de caz.
Informaţii suplimentare, aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Premierul Ilie Bolojan a...
Ministerul Afacerilor Interne,...
Statul reia sprijinul pentru...
Judecătorii CCR ar putea rămâne...
România nu pierde niciun euro...
Banca Națională a României a...
Piața de capital românească a...
e-Factura, amânată pentru micii...
Ministrul Finanțelor anunță...
Vijeliile au făcut ravagii:...
AUR atacă la Curtea...
Printre cele mai sensibile...
Prima moţiune de cenzură cu care s-a confruntat Guvernul...
Declarația SAF-T pentru iunie...
Leul s-a apreciat luni, 14...
Creșterea Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) are...
Prețurile carburanților pe 14...
ROBOR și IRCC, în scădere...
Guvernul pregătește eliminarea unor scutiri și deduceri...