WhatsApp are o nouă funcționalitate. Când va fi disponibilă și în România
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
WhatsApp va avea o nouă funcționalitate
WhatsApp va avea o nouă funcționalitate
Serviciul de mesagerie deținut de compania americană Meta (Facebook, Instagram) a anunțat luni, 22 mai, o nouă funcționalitate.

Este vorba despre posibilitatea de a edita (corecta) mesajele.

"Ați făcut o greșeală? V-ați schimbat părerea? Nicio problemă", a precizat WhatsApp într-un comunicat. Noua funcție este implementată pentru utilizatorii din întreaga lume, iar unii dintre ei pot deja să profite de ea. Funcția aceasta va fi disponibilă treptat, în următoarea perioadă peste tot în lume.

Editarea poate fi făcută până la cincisprezece minute după ce mesajul a fost trimis. Pentru a edita un mesaj în această limită de timp, este suficient să țineți apăsat pe mesaj și să selectați "Editare" din meniu pentru a accesa funcția. WhatsApp va notifica destinatarii că mesajul a fost corectat. Cu toate acestea, istoricul de editare nu va fi vizibil pentru destinatar, o funcție care este disponibilă pe alte platforme Meta, cum ar fi Facebook.

Înainte de WhatsApp, alte aplicații au implementat editarea mesajelor, cum ar fi iMessage, serviciul de mesagerie al Apple pentru iPhone, iPad și Mac; sau Twitter, cu posibilitatea de a edita un tweet până la 30 de minute după publicare pentru un utilizator abonat la Twitter Blue.

Protejat de criptarea end-to-end

WhatsApp promite că această funcție rămâne protejată "prin criptare end-to-end". Din 2016, WhatsApp oferă utilizatorilor săi criptarea mesajelor ceea ce înseamnă că doar expeditorul și destinatarul au acces la conținutul în clar al mesajelor, fără posibilitatea ca o altă parte terță să le acceseze.

Acest principiu este pus sub semnul întrebării de mai multe țări europene, care se tem că această funcționalitate a devenit un obstacol în lupta împotriva difuzării pornografiei infantile. Acestea cer ca justiția și poliția să aibă acces la conversațiile digitale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel