Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
El a anunţat că ICI Bucureşti debutează în spaţiul digital Web3 şi vine pe piaţa NFT românească cu ICI D|SERVICES, o platformă unde publicul, instituţiile şi entităţile guvernamentale sunt invitate să se alăture pentru a accesa principiile digitalizării prin tehnologii descentralizate.
Vevera a anunţat şi lansarea în perioada imediat următoare a primelor două colecţii instituţionale NFT, pe nft.ici.ro: Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi Agerpres.
''După un an de cercetare continuă, împreună cu partenerii noştri de la Elrond Network, anunţăm ICI D|SERVICES - Registrul Naţional al Emitenţilor şi Activelor Digitale - prima piaţă instituţională descentralizată de NFT din România, care va apărea în curând, în care publicul şi instituţiile pot vinde şi cumpăra active digitale/NFTS. De asemenea, ICI Bucureşti îşi propune să implementeze în curând un sistem DNS (Domain Name Service) şi TLD (Top-Level Domain) descentralizat, care să folosească reţeaua globală a Elrond pentru a depăşi limitările sistemului clasic DNS şi TLD ca potenţiale vulnerabilităţi existente ale arhitecturii Web2 centralizate actuale. ICI D|SERVICES va funcţiona pe reţeaua globală blockchain negativă de carbon a Elrond şi tehnologia METASPACES'', a detaliat Vevera.
De asemenea, el a anunţat că Agenţia Naţională de Presă Agerpres şi ICI Bucureşti au decis să intre în spaţiul Web3 şi să lanseze o colecţie limitată de arhivă istorică NFT, intitulată "Amintiri din Sinele viitor".
''133+ ani de existenţă, arhivă foto istorică de 4,5 milioane (de fotografii), peste 40 de ţări partenere. Privind din prezent în trecut, AGERPRES doreşte să comunice o nouă abordare, prin conştientizarea importanţei istorice a perioadelor cruciale în care România a decis asupra unui nou viitor de determinare, speranţă şi alegere. Această primă ediţie colecţie NFT va reprezenta fotografii de arhivă care oferă momente rare surprinse de istorie. Colecţia AGERPRES va stabili un canal emoţional între colecţionarii de fotografii şi experienţa Web3'', a arătat Vevera.
Totodată, el a spus că în 2024 ţara noastră va sărbători 100 de ani de la prima participare a unei echipe olimpice a României şi prima medalie olimpică câştigată la Jocurile Olimpice de la Paris din 1924, în Franţa, iar pentru a marca momentul istoric, ICI Bucureşti şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român vor dezvălui o colecţie sportivă limitată de debut NFT, intitulată "Cercul generaţional - De la Paris 1924 la Paris 2024".
''108+ ani de existenţă, 20 de jocuri olimpice, 309 medalii olimpice, 2353 de sportivi români. Colecţia NFT "The Generational Circle" va reprezenta o recunoaştere a moştenirii Comitetului Olimpic Român şi a istoriei prezenţei României la Jocurile Olimpice, îmbinate în momente istorice reprezentate prin NFT, aducând valoare şi durabilitate în spaţiul digital românesc. Colecţia de fundaţie va crea o punte între iubitorii de sport şi experienţa Web3 cu Comitetul Olimpic, oferind comunităţii acces premium la viitoare licitaţii şi reduceri NFT'', a adăugat directorul general al ICI Bucureşti.
Pe de altă parte, Vevera a spus că în România rata de adoptare a blockchain-ului instituţional este încă redusă, dar a susţinut că există un potenţial extraordinar de a evolua şi de a aduce soluţii inovatoare către era digitală.
''Acesta este unul dintre motivele cheie pentru care ICI Bucureşti a stat în spatele direcţionării studiilor de cercetare şi dezvoltare către tehnologiile descentralizate emergente. Ca instituţie naţională, facem primii paşi în ecosistemele Web3. Având în vedere că rolul digitalizării poate fi abordat şi către diferite domenii ale aparatului instituţional precum proprietatea intelectuală, asigurările, educaţia, sănătatea, lanţul de aprovizionare, industria biletelor şi altele, ICI Bucureşti a abordat dezvoltarea unei soluţii tehnice care să combine principiile digitalizării cu tehnologii descentralizate şi NFT'', a adăugat el.
Vevera a mai arătat că tehnologiile Blockchain şi Web3 aduc constant un potenţial remarcabil dezvoltărilor ulterioare ale funcţionalităţilor NFT, care ar putea să fie utilizate pentru viitoarele utilităţi şi să apropie utilizatorii de instituţii şi administraţia publică pentru servicii superioare şi dezvoltarea unei economii circulare pe mai multe niveluri.
''În România există şi o abordare emergentă în ceea ce priveşte cercetarea şi dezvoltarea de noi soluţii tehnice descentralizate, iar viziunea ICI Bucureşti este de a oferi un mediu Web3, o piaţă NFT care facilitează serviciile NFT pentru utilizatori, instituţii şi administraţie publică. Această piaţă instituţională NFT este prima de acest fel din România şi Uniunea Europeană'', a punctat el, adăugând că de-a lungul timpului ICI Bucureşti a îmbrăţişat ideea de a combina cercetarea academică cu progresele tehnologice industriale, iar serviciile institutului acoperă în prezent Registrul Naţional pentru Nume de Domenii .ro, Infrastructura Cloud, Laboratorul Criminalistic, Certificări Tehnice şi Cursuri Educaţionale IT&C.
La rândul său, Beniamin Mincu, co-fondatorul Elrond, îşi doreşte să atragă oameni interesaţi în a construi produse cu tehnologie cu impact pozitiv asupra societăţii.
''Cred că această interacţiune productivă este un semnal foarte bun că instituţiile nu rămân parte din trecut, ci se uită la tehnologii, interacţionează şi încearcă să fie parte din grupul de lideri care nu doar aşteaptă ca schimbarea să vină, ci definesc schimbarea şi o ghidează într-o direcţie foarte productivă. Faptul că sunt mai multe ne bucură, sper că celelalte instituţii vor lua exemplu şi sper că acesta este un prim pas din mulţii paşi pe care îi vom vedea. Cred că lucrurile acestea sunt un semnal care marchează o schimbare atât în cultură cât şi în ceea ce poate tehnologia să facă. Ne bucurăm să vedem oameni receptivi, care nu aşteaptă oportunităţile să treacă, ci le iau şi le fructifică la maxim'', a declarat pentru AGERPRES Beniamin Mincu, co-fondatorul Elrond, referindu-se la parteneriatul cu ICI şi anunţul privind primele colecţii de NFT ale Agerpres şi COSR.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Un studiu publicat de Banca...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...