Zborul cu avionul. Ramona Colea: Românii își fac cruce și spun ”bine că am ajuns la destinație”

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Ce trebuie să știe cei care călătoresc nu foarte frecvent cu avionul
Ce trebuie să știe cei care călătoresc nu foarte frecvent cu avionul
EXCLUSIV
Ramona Colea, CEO Flight Claim, a vorbit, în cadrul interviurilor DCNews, despre drepturile pasagerilor de avion și despre situații deosebit ce pot interveni în timpul unei călătorii pe calea aerului. 

Flight Claim este un serviciu care se adresează pasagerilor când ei se confruntă cu legată de momentul în care au ajuns la destinație: atât ei, cât și bagajele lor. Este vorba de situații în care pasagerii fie au aterizat mai târziu decât era prevăzut, fie au pierdut bagajele, fie au pierdut conexiunile din cauza unor varii motive și multe altele. 

Ramona Colea a spus că nu există neapărat o modă să se vândă mai multe bilete decât locurile existente într-un avion de linie, dar o serie de statistici au arătat că sunt mulți pasageri care, pur și simplu, nu se prezintă la îmbarcare. ”Ideea călătoriei cu avionul este ca aeronava să zboare plin, pentru că numai așa o cursă devine profitabilă. Ca atare, observând că numărul de pasageri este cu 10% mai mic decât numărul de locuri, compania va vinde cu 110% mai multe bilete”, a explicat Ramona Colea. 

Când sunt pasagerii compensați

"Există circumstanţe extraordinare când compania aeriană nu este responsabilă să ofere compensaţii. Vremea este una dintre aceste circumstanţe, dar trebuie să punem mereu în balanţă ce fel de condiţii meteo am avut. Dacă plouă şi aeroportul e deschis, se justifică o întârziere, dar nu se justifică o anulare a zborului. 

Fiecare dintre aceste variabile trebuie puse într-un anumit context. Dacă vorbim de condiţiile meteo de săptămâna trecută de la Atena sau Istanbul, atunci are sens, e de înţeles. Dar dacă a fost o rafală de ploaie, dacă a fost chiar şi zăpadă sau o furtună, dar aeroportul a fost deschis şi s-a putut zbura în câteva ore. Nu am auzit vreodată ca iarna să nu se zboare, sau să nu se zboare pe ploaie. Se pot înţelege situaţii de întârziere, dar nu şi anulări, unde pasagerii sunt abandonaţi în aeroport şi dorm pe jos. Mulţi nu îşi permit să se ducă la un hotel, sunt cu copii după ei, cu bătrâni. De aceea, aceste circumstanţe extraordinare trebuie judecate în măsura a ceea ce s-a întâmplat!", a spus CEO Flight Claim.

Ce fac românii în privința drepturilor lor

Ramona Colea a precizat că, dacă pasagerii stăini își cunosc drepturile, nu același lucru se poate spune și despre români. 

"Statistic vorbind, mai puţin de 10% din pasageri fac ceva în sensul rezolvării unei situaţii neplăcute pe aeroport sau în avion şi asta din cauză că nu-şi cunosc drepturile, iar cei care şi le cunosc nu cred în rezolvarea lor. Din categoria celor care acţionează în acest sens şi fac demersuri, mulţi primesc răspuns negativ sau nu primesc niciun răspuns ori sunt ignoraţi. sau primesc un răspuns foarte tehnic. Şi atunci când compania îţi răspunde în termeni de trafic-management sau care ţin de unioperaţional, pasagerul, care probabil este un profesionist într-un alt domeniu, preferă să nu-şi mai bată capul şi să lase lucrurile cum aşa cum sunt. Şi mai este acea categorie de pasageri care-şi fac o cruce mare şi spun "Bine că am ajuns sănătoşi la destinaţie, dă-le'ncolo de drepturi, altă dată o să fie mai bine." Ăsta e tipul de pasager din România.", a spus Ramona Colea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Oameni de afaceri / Foto: Freepik
Certificat de înregistrare fiscală
Un cuplu semnează un contract / Foto: Freepik
Locuri de muncă
Elon Musk / FOTO: Facebook
Curs valutar / Foto: DCBusiness
Santierul Naval Mangalia
Ursula von der Leyen la Forumul Economic Mondial de la Davos
Reactorul EAST / Foto: HFIPS
Strângere de mână / FOTO: Freepik

Deficit record în România, în contrast cu trendul european

Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...

Ilie Bolojan / FOTO: Captură ecran
Beijing / FOTO: Freepik
Mină de suprafață / Foto: Pexels

Producţia de cărbune a României s-a prăbuşit

Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...

Dolari / Foto: Freepik
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio
ANAF / Foto: DCBusiness
Adrian Negrescu / Foto: arhiva personală
Acord între Statele Unite și Uniunea Europeană privind TAXELE vamale pentru oţel şi aluminiu
Christel SCHALDEMOSE
ECOFIN / Foto: Comisia Europeană
foto: pexels.com

Cum s-a văzut în Coreea de Nord învestirea lui Donald Trump

Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...

Mina de litiu Shevchenkivske
Tineri oameni de afaceri / Foto: Freepik
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...

Oficiul Național al Registrului Comențului
Wall Street / Foto: Freepik
Bitcoin / Foto: Freepik
Unul dintre sediile companiei Novo Nordisk / FOTO: Site-ul oficial al companiei

pixel