Zboruri cu până la 10% mai scumpe în această vară, estimează șeful Ryanair
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Ryanair / sursa foto: Freepik.com / @EyeEm
Ryanair / sursa foto: Freepik.com / @EyeEm
Datorită unor factori interni ai companiei dar și din industrie, directorul general al Ryanair, Michael O'Leary, susține că prețurile biletelor pentru toate cursele lor ar putea să se scumpească cu până la 10%.

Motivul este numărul limitat al aeronavelor care pune în dificultate capacitatea de transport, mărturisește șeful companiei de zbor cu cel mai mare volum de călători din Europa. În acest caz, perioadele de vârf din sezonul estival vor aduce costuri mai mari față de perioada similară a anului trecut.

Cauza scumpirii biletelor constă în livrarea întârziată a noilor avioane Boeing. Acest lucru va face o creștere a numărului de pasageri să se fie mai dificilă, lucru care ar duce la scumpiri ale biletelor.

După primele estimări Ryanair a anunțat că în anul fiscal în desfășurare va transporta 205 milioane de pasageri, o creștere cu 21 milioane față de anul precedent. "Dar, cu mai puţine aeronave, poate vom fi nevoiţi să înrăutăţim estimările la aproximativ 200 de milioane de pasageri", a declarat directorul companiei irlandeze.

Sunt estimate scumpiri pentru întregul an în comparație cu anul tercut. "La noi, preţurile au crescut în medie cu 17% în vara anului trecut. Dar nu cred că vara aceasta vom avea o creştere mai mare de 10%", a susţinut şeful Ryanair. Acesta a adăugat: "Dacă va creşte capacitatea, preţurile vor scădea".

Este de așteptat ca Ryanair să primească mai puține aeronave decât este vizat în contractul cu producătorul de avioane, anume, din cele 57 de avioane noi care ar trebui să fie predate companiei la sfârșitul lunii martie în 2025, compania se așteaptă să primească aproximativ 40-45 aeronave.

Ca un răspuns a faptului că unele agenții de turism au oprit vânzările biletelor acestei companii, luna trecută Ryanair și-a redus estimările cu privire la profitul pentru anul fiscal în curs, care se va încheia la sfârșitul lunii martie, lucru care a dus, inevitabil, la ieftinirea biletelor.


Ryanair estimează că profitul după achitarea taxelor să fie între 1,85 şi 1,95 miliarde de euro în acest an fiscal, mai puțin față de așteptările din noiembrie anul trecut, care indicau câștiguri de până la 2,05 miliarde de euro.

Circa 41 milioane de pasageri au fost transportați de către Ryanair în ultimul trimestru a anului trecut, cu 7% mai mult față de perioada similară a anului anterior în contextul în care prețul biletelor a crescut cu 13%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel