Potrivit cotidianului Izvestia, recunoscut pentru sursele ”bine informate” din interiorul Ministerului Apărării al Rusiei, respectivele zone vor fi complet inabordabile de rachetele de croazieră inamice, armele de precizie și vehiculelor aeriene fără pilot.
Potrivit ziarului, planul va fi testat în cadrul unor exerciții militare cu participarea trupelor de război electronic, programate inițial pentru 2022, dar care se vor desfășura anul acesta. Coincidență sau nu, dar informația publicată de Izvestia apare la zi după ce, de la tribuna parlamentului țării, președintele Vladimir Putin a avertizat Occidentul, dând de înțeles că orice tentativă de democratizare a Rusiei va fi aspru suprimată.
Revenind însă la ”zonele morții”, același ziar preciza că preconizatele antrenamente vor testa ”posibilitatea de a crea o apărare practic impenetrabilă nu numai pentru facilitățile armatei, dar și pentru obiective sociale și industriale”.
Citește și Rusia. Regimul lui Putin a luat-o razna! Este un adevărat RĂZBOI
Rugat să comenteze informația, istoricul militar Dmitri Boltenkov a apreciat că sistemele de război electronic pot, de exemplu, să interfereze cu navigația prin satelit, să suprime semnalul radio altimetric și să „blocheze” canalele de control cu stațiile terestre. De asemenea, se dezvoltă „metode directe de influență asupra noilor principii fizice care vor arde literalmente sistemele electronice de la bord”.
Potrivit expertului militar Viktor Murahovski, problema vizează crearea „unui sistem complex care să includă atât mijloace de apărare antiaeriană, cât și mijloace de război electronic”. În acest sens, Izvestia menționează sistemele Pol-21, Murmansk-BN și Krasuha-4 ca mijloace avansate de război electronic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Analistul economic Cristian...
Contribuabilii trebuie să...
Banca Națională a publicat...
Pierderile sunt de ambele părți...
România a pierdut titlul de țară cu cea mai mare...
Comisia de muncă din Senat...
Analistul economic Cristian...
Camera Deputaților urmează să...
Berkshire Hathaway, compania legendarului investitor...
Janusz Bugajski, Senior Fellow...
Uniunea Europeană lansează un...
Parlamentul României analizează...
O analiză a Deutsche Bank.
Senatul dezbate un proiect de...
Rețeaua de comunicații Starlink, deținută de miliardarul...
OPEP și aliații săi se confruntă cu o dilemă delicată:...
Producătorul american de medicamente deschide un centru...
Într-o mișcare strategică complexă, Starlink a devenit...
Guvernul României urmează să...
Fabricanții europeni trimit în...
Anunțul vine după ce fondatorul...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...