Băncile europene în picaj accentuat. Un dezastru
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
Cook a declarat că producătorul iPhone vede "un potențial de descoperire incredibil pentru inteligența artificială generativă, motiv pentru care în prezent investim semnificativ în acest domeniu. Credem că acest lucru va debloca oportunități transformatoare pentru utilizatori atunci când vine vorba de productivitate, rezolvarea problemelor și multe altele."
Apple a fost mai lent în implementarea AI generativă, care poate genera răspunsuri asemănătoare cu cele umane la solicitări scrise, decât rivali precum Microsoft și Google de la Alphabet, care o integrează în produse.
Miercuri, Cook a susținut că Apple deja utilizează inteligența artificială care a fost implementată în produsele Apple, dar a spus că vor exista mai multe noutăți privind caracteristicile AI explicite în cursul acestui an. Bloomberg a relatat anterior că Apple intenționează să folosească AI pentru a îmbunătăți capacitatea de căutare prin datele stocate pe dispozitivele Apple.
"Fiecare Mac care utilizează procesoare Apple este o mașină AI extraordinar de capabilă. De fapt, nu există un computer mai bun pentru AI pe piață în prezent", a declarat Cook.
Acționarii Apple au respins miercuri o măsură prin care se cerea companiei să divulge mai multe informații despre modul în care folosește inteligența artificială în activitatea sa și orientările sale etice pentru această tehnologie.
Propunerea, care a fost respinsă la adunarea anuală a acționarilor companiei, a fost înaintată de fondul de pensii al AFL-CIO, cea mai mare federație sindicală americană, care a propus măsuri privind IA și la alte companii de tehnologie.
La Apple, AFL-CIO a cerut un raport privind utilizarea de către companie a inteligenței artificiale "în cadrul operațiunilor sale comerciale și să dezvăluie orice orientări etice adoptate de companie cu privire la utilizarea de către companie a tehnologiei AI".
În declarația sa de susținere din materialele de împuternicire a Apple, AFL-CIO a scris că "sistemele de inteligență artificială nu ar trebui să fie antrenate pe lucrări protejate prin drepturi de autor sau pe vocile, asemănările și performanțele artiștilor interpreți sau executanți profesioniști, fără transparență, consimțământ și compensare pentru creatori și deținătorii de drepturi".
Apple s-a opus măsurii, spunând că dezvăluirile ar putea să îi dea de înțeles care este strategia sa, în timp ce concurează cu rivalii în domeniul în plină evoluție al IA.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
Noile tarife vamale de 10%...
Mai corect spus, președintele...
Deși înăsprirea sancțiunilor...
Bulgaria se pregătește să...
Consolidarea fiscală și...
Piețele bursiere globale au...
O echipă de cercetători a...
Dacă Tesla nu o duce prea bine,...
În contextul unei crize...
O decizie neașteptată a președintelui american.
Un nou tip de armă de mare precizie.
Prudență, cuvântul de ordine, roșu culoarea dominantă.
Grupaj de știri.
Guvernul dă undă verde reluării...
Avertizări ANM: instabilitate...
Piața de capital din România a...
Coridorul Sudic de Gaze a avut...
Berlinul finanțează accesul...
Seismul s-a produs la ora 4,33.
Liderul american a reacționat prompt la decizia...
Cursul valutar rezultat din...
„Oamenii bogați vor veni în...
Cele două referințe mondiale de...
Uniunea Europeană are din nou...
Este vorba despre un tip de armament care joacă un rol...
Operatorii de platforme digitale care intermediază...
Noi indicii despre scenariul...
Tarifele vamale afectează...