Vehicule electrice: UE și China aproape de un acord privind taxele vamale
Anunțul a fost făcut de Bernd...
"O sa vă spun opinia mea și o să-i doară pe mulți. Chestiunea asta cu pensii și alocații este o chestiune în primul rând de voință și apoi de economie. Nu invers! Da, știu, mulți vă spun că invers, dar le transmit că economia începe cu scopul și apoi cu fapta."
"Cum crești alocatiile? Cum crești pensiile? Două metode! Valabile doar în cazul ca și vrei sa faci ceva. Adică ce aș face eu și nu fac ei!"
"1. Dacă vrei să faci asta, aduci venituri la buget!
Nu te mai lauzi toată ziua că ajuți economia neîncasându-i taxele, nu mai lași să zburde evazioniștii, încasezi restanțele și nu mai faci pe fata mare când ai 12 miliarde lei gaură la venituri pe primele trei luni.
Sa vă dau o cifră: din restanțe recuperezi 10 mld lei, din spălări de bani și prețuri de transfer încă 10 mld. lei și din evaziune fiscală minim 5 miliarde euro (nu prin casa de marcat legată la ANAF. Prin digitalizarea tuturor tranzacțiilor și transporturilor de marfă și monitorizarea lor fiscală automată. Cine crede ca evaziunea se face la casa de marcat nu are habar de evaziune, părerea mea). Asta fără să pui taxe.
Evident că, dacă tu nu încasezi bani ca să nu superi companiile prietene, nici nu vei avea bani să plătești cheltuieli, nici măcar pentru investiții. Drept dovadă că acum ne împrumutăm să plătim asfaltul, becurile și cablurile aferente trecute pe deconturi PNDL. De aceea facem deficit, că nu încasăm venituri. Suntem de râsul Europei."
Câciu: NU faceți CREDITE în perioada următoare
Adrian Câciu a scris a doua metodă prin care poți avea bani pentru oameni, prin realocarea resursele bugetare.
"2. Dacă vrei să ai bani pentru oameni, realoci resursele bugetare, păstrezi doar programe care aduc valoare adăugată în economie, care întorc bani la buget, nu mai risipești bani pe bunuri și servicii de parcă ai avea o administrație cu 30 de ministere, mai faci curățenie în cheltuieli.
Vă spuneam înainte de rectificare că sunt 35 miliarde lei disponibilie pentru relocare în buget. În subsidiar, nu arunci banii pe fereastră, prioritizezi, nu cumperi măști să rămâi cu ele cum s-a întâmplat, gândești domnule, că de aceea ești demnitar. Nu dai ajutor de stat unei companii care avea profit în S1 80 milioane lei si pierdere în S2 180 milioane lei fără să verifici dacă nu s-au externalizat niște capitaluri (mai ales ca are acționariat rusesc), nu dai ajutor de stat unei companii care s-a tranzacționat în urmă cu un an cu 1 an cu 740 milioane euro și în care deja se investește 1 miliard de euro, potrivit anunțului din ianuarie 2020. Nu arunci cu banii pe fereastră!"
"Adunați sumele de mai sus pe scurt și va zic că sunt bani destui, dar nu se aleargă după ei și nici nu se chivernisesc cum trebuie. Așa că afirmațiile acestea cu starea economiei și condiționarea creșterii puterii de cumpărare a populației să o cânte cât or vrea, la mine nu ar trece clasa."
"Este o mare minciună. Cât timp există trafic și contrabandă, respectiv economie gri în România de 71 miliarde euro, cât timp exista evaziune în România de 22 miliarde euro, să tot cerți oamenii că nu își primesc banii stabiliți prin lege nu denotă tupeu. Denotă cel puțin lipsă de decență ca să nu folosesc cuvintele pe care le folosesc ei."
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...