Legendarul studio hollywoodian MGM s-a alăturat oficial studiourilor și platformei video ale Amazon, a anunțat gigantul de retail online, care a plătit 8,45 miliarde de dolari pentru a se înarma mai bine împotriva concurenței din sectorul de streaming.
"Cu peste 4.000 de filme, 17.000 de episoade de seriale TV, 180 de premii Oscar și 100 de premii Emmy, studioul, cu o istorie de aproape un secol va completa activitatea Prime Video și Amazon Studios pentru a oferi clienților o gamă variată de divertisment", se arată într-un comunicat de presă.
Amazon anunțase în mai 2021 că va cumpăra MGM. Grupul din Seattle recuperează astfel un catalog care include, printre altele, "James Bond" și "Rocky", dar și "Silence of the Lambs" sau "Basic Instinct".
Este a doua cea mai costisitoare achiziție din istoria Amazon, după preluarea supermarketului american Whole Foods pentru 13,7 miliarde de dolari, în 2017. Bruxelles-ul a anunțat că a autorizat necondiționat achiziția, afirmând că tranzacția nu ridică "nicio problemă de concurență" în Europa.
Cu toate acestea, acordul este contestat în SUA. Îngrijorate de puterea tot mai mare a Amazon în sectorul de streaming video pe bază de abonament (SVOD), sindicatele încearcă să împiedice acest lucru, susținute de personalități politice.
Citește și NETFLIX, cea mai proastă veste pentru cei care împărţeau contul cu prietenii şi rudele
Strategic Organizing Center, o federație care spune că reprezintă aproape patru milioane de angajați, a cerut Comisiei Federale pentru Comerț din SUA (FTC) să se opună tranzacției. În opinia federației, Amazon va controla aproximativ 56.000 de titluri după încheierea tranzacției, cu mult înaintea Netflix, care ar avea puțin sub 20.000 de titluri.
"FTC nu comentează tranzacții specifice", a declarat un purtător de cuvânt a agenției federale. Totuși, a adăugat respectiva sursă, ”Comisia nu este o autoritate de aprobare și poate contesta o tranzacție în orice moment dacă se stabilește că aceasta încalcă legea".
FTC a declarat că a trimis scrisori de avertizare încă din vara anului trecut pentru fuziuni sau achiziții pe care nu a avut timp să le examineze în cadrul legal, pentru a avertiza părțile implicate că acestea sunt încă în curs de investigare. Autoritatea de reglementare nu a dorit să confirme dacă a trimis o astfel de scrisoare către Amazon și MGM.
MGM a fost fondată în aprilie 1924 de Marcus Loew, un proprietar de filme, și a devenit unul dintre cele mai importante studiouri de la Hollywood, cu o serie de vedete, printre care Greta Garbo, Joan Crawford, Clark Gable, Katharine Hepburn și Elizabeth Taylor.
Din anii 1970, a avut numeroase eșecuri financiare, trecând prin mai multe mâini înainte de a se declara în faliment în 2010 și apoi de a se restructura. Prime Video este platforma de streaming a Amazon, care este inclusă în abonamentul la serviciul de cumpărături online care permite utilizatorilor să beneficieze de livrare gratuită și mai rapidă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...