Programul Prima Casă. Dumitru Nancu (FNGCIMM): Vom merge pe același același concept
Dumitru Nancu, directorul...
"La momentul în care reglementăm situaţia aplicării Legii 19 privind acordarea unuia dintre părinţi a posibilităţii plătite de a îngriji copilul acasă, nu ştiam de evoluţia lucrurilor. Astăzi, când discutăm, se impune şi sunt pregătită în acest sens, se impune o reglementare cu privire la vacanţa şcolară şi voi prezenta rugămintea să acceptaţi să introducem pe ordinea de zi o Hotărâre de Guvern în completarea celei dinainte, pentru ca, şi în vacanţa şcolară, atât părinţii copiilor de la grădiniţă şi şcoală şi cei de la creşă, să poată beneficia în continuare de sprijinul acordat, având în vedere situaţia prezentată în care se impune să rămână acasă pentru îngrijirea copilului. Sunt pregătită. Este dată pe circuitul de avizare, am toate avizele", a spus Violeta Alexandru în deschiderea şedinţei de Guvern.
Legea privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru a-şi supraveghea copiii atunci când se închid şcolile în situaţii extreme a intrat în vigoare pe data de 17 martie. Despre aplicarea acestui act normativ, Violeta Alexandru afirma, pe 20 martie, că niciun copil cu vârsta de până la 12 ani nu trebuie lăsat nesupravegheat acasă.
Citește și Situație absurdă pentru părinți în perioada vacanței de primăvară
Pe de altă parte, ministrul Muncii a mai solicitat introducerea pe ordinea de zi suplimentară a unei Ordonanţe de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei 32/2020, precizând că sunt necesare câteva clarificări vizând avocaţii, notarii şi executorii judecătoreşti, pentru ca aceştia să poată beneficia de sprijinul financiar pe care Guvern îl acordă atât celor intraţi în şomaj tehnic cât şi altor profesionişti, definiţia "alţi profesionişti" având nevoie de "câteva clarificări".
Violeta Alexandru a subliniat că sunt semnale de la angajaţii de la agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi de la agenţiile judeţene de plăţi şi inspecţie socială, care au ridicat câteva probleme ce trebuie clarificate printr-o Ordonanţă de Urgenţă. Premierul Ludovic Orban a respins propunerea de introducere a acestui proiect pe ordinea suplimentară, motivând că este nevoie de o evaluare clară a modului de aplicare şi a clarificărilor suplimentare ce trebuie introduse, deoarece "nu ne putem permite să modificăm ordonanţa la fiecare şedinţă de Guvern".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Dumitru Nancu, directorul...
Vicepreședintele Administrației...
Cred că de la Bucureşti sau Budapesta nu putem evalua cu...
Creșterea rapidă din ultimele trimestre pune presiune...
În ultimul an, prețul boabelor de cacao a crescut...
Banca Națională a României a...
Decizia vine în urma...
Președintele ales și-a transmis mesajul printr-o postare...
Agenţia Fitch a revizuit...
Totul devine prea scump pentru această țară europeană.
CEC Bank a listat vineri pe...
Dezamăgirea investitorilor a fost foarte mare.
Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, o lege...
O criză „foarte, foarte...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Măsură esențială pentru reconfigurarea pieței energetice...
O reformă esențială, dar care...
Gazprom anunță că livrează gaze...
O companie sud-coreeană revoluționează industria...
Raiffeisen Bank International (RBI), cea mai mare bancă...
Negocierile pentru formarea...
Asociatia Nationala a...
Astăzi vă aducem în prim-plan cele mai importante...