Atenție părinți! Ministrul Muncii vă pregătește ceva de Paște
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
O veste care pe unii îi va bucura
O veste care pe unii îi va bucura
Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale a solicitat introducerea pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de joi a unei Hotărâri de Guvern care să permită unuia dintre părinţi să stea în concediu plătit şi pe durata vacanţei de Paşte a copiilor.

"La momentul în care reglementăm situaţia aplicării Legii 19 privind acordarea unuia dintre părinţi a posibilităţii plătite de a îngriji copilul acasă, nu ştiam de evoluţia lucrurilor. Astăzi, când discutăm, se impune şi sunt pregătită în acest sens, se impune o reglementare cu privire la vacanţa şcolară şi voi prezenta rugămintea să acceptaţi să introducem pe ordinea de zi o Hotărâre de Guvern în completarea celei dinainte, pentru ca, şi în vacanţa şcolară, atât părinţii copiilor de la grădiniţă şi şcoală şi cei de la creşă, să poată beneficia în continuare de sprijinul acordat, având în vedere situaţia prezentată în care se impune să rămână acasă pentru îngrijirea copilului. Sunt pregătită. Este dată pe circuitul de avizare, am toate avizele", a spus Violeta Alexandru în deschiderea şedinţei de Guvern.

Legea privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru a-şi supraveghea copiii atunci când se închid şcolile în situaţii extreme a intrat în vigoare pe data de 17 martie. Despre aplicarea acestui act normativ, Violeta Alexandru afirma, pe 20 martie, că niciun copil cu vârsta de până la 12 ani nu trebuie lăsat nesupravegheat acasă.

Citește și Situație absurdă pentru părinți în perioada vacanței de primăvară

Pe de altă parte, ministrul Muncii a mai solicitat introducerea pe ordinea de zi suplimentară a unei Ordonanţe de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei 32/2020, precizând că sunt necesare câteva clarificări vizând avocaţii, notarii şi executorii judecătoreşti, pentru ca aceştia să poată beneficia de sprijinul financiar pe care Guvern îl acordă atât celor intraţi în şomaj tehnic cât şi altor profesionişti, definiţia "alţi profesionişti" având nevoie de "câteva clarificări".

Violeta Alexandru a subliniat că sunt semnale de la angajaţii de la agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi de la agenţiile judeţene de plăţi şi inspecţie socială, care au ridicat câteva probleme ce trebuie clarificate printr-o Ordonanţă de Urgenţă. Premierul Ludovic Orban a respins propunerea de introducere a acestui proiect pe ordinea suplimentară, motivând că este nevoie de o evaluare clară a modului de aplicare şi a clarificărilor suplimentare ce trebuie introduse, deoarece "nu ne putem permite să modificăm ordonanţa la fiecare şedinţă de Guvern".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel