Benzina, sub 7 lei/litru, în București. Prețul carburanților astăzi, 12 octombrie
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Gata să facă plinul la mașină
Gata să facă plinul la mașină
În pofida creșterii prețului la petrol, carburanții continuă să se ieftinească în România. 

Prețul petrolului a continuat să urce, joi, după publicarea raportului lunar al AIE, care avertizează în legătură cu posibile penurii de motorină în Europa, riscul de escaladare a situației din Orientul Mijlociu fiind în atenția investitorilor. Astfel, în jurul orei 11,20 GMT, barilul marca Brent din Marea Nordului, cu livrare în luna decembrie, a recuperat 1,03%, ajungând la 86,70 de dolari. Echivalentul american, barilul West Texas Intermediate (WTI), cu livrare în noiembrie, a crescut cu 0,84%, până la 84,19 dolari. 

În raportul său, Agenția Internațională pentru Energie a evocat posibile penurii în următoarele luni din cauza constrângerilor legate de aprovizionarea pieței. Totuși, situația nu trebuie privită cu dramatism. Este adevărat că sancțiunile occidentale impuse, în urmă cu zece luni asupra țițeiului ruse au îngreunat existența rafinăriilor europene, care, după cum remarca AIE, continuă să depună eforturi susținute pentru a crește ratele de procesare și producția de motorină”. Dar se descurcă. 

Totuși, o suplimentare a importurile se impune de la sine. De unde? Din Orientul Mijlociu, care produce motorină conform standardelor europene. Dar războiul din Israel nu complică situația? Oarecum. Cert este că potrivit AIE, „piețele vor rămâne în alertă pe măsură ce criza evoluează”. Conflictul din Orientul Mijlociu este plin de incertitudini, iar evenimentele evoluează cu rapiditate. 

De la cel mai mic, la cel mai mare preț

În acest context, la București, un litru de benzină standard poate fi cumpărat astăzi, 12 octombrie, cu 6,92 lei/litru (cel mai mic tarif, oferit de benzinăria Petrom, de pe str. Jiului nr. 10A) sau cu 7,17 lei/litru (cel mai ridicat preț practicat multe dintre stațiile MOL din sectorul 1 al Capitalei și benzinăria Rompetrol, de pe Șos. Gheorghe Ionescu Sinești 46-48. Restul companiile au ales prețuri cuprinse în acest coridor. 

Prețul unui litru de benzină superioară oscilează de la 7,38 lei (cel mai mic preț propus de două stații Petrom, de pe Șos Străulești și str. Jiului), până la 7,82 lei (benzinăriile MOL de pe Șos. Colentina și str. Chișcani). De precizat că în urmă cu două zile, pe 10 octombrie, prețul cel mai mic la benzina premium a fost de 7,68 lei. 

Cum stăm la motorină

În ceea ce privește motorina, cea standard este comercializată în București cu prețuri care încep la 7,60 lei/litru (cele mai multe dintre benzinăriile Petrom) și ajung la tariful maxim de 7,80, afișat de stația Rompetrol, de pe Șos. Gheorghe Ionescu Sinești. În cazul motorinei superioare, coridorul de prețuri se situează între valorile 7,96 lei/litru (stațiile Petrom) și 8,33 (o singură benzinărie, cea a companiei MOL de pe str. serg. Ion Iriceanu nr. 25-53). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Lucrările la magistrala de metrou M6 avansează - Video

Lucrările la Magistrala 6 de metrou, care va face...

Cursul BNR. Leul a scăzut față de euro, aurul s-a scumpit

Banca Națională a României a calculat valoarea leului...

România importă mai multe gaze ca anul trecut

România a început anul cu un import mai mare de gaze...

Economia Japoniei s-a contractat în primul trimestru

Economia Japoniei a scăzut în primul trimestru iar yenul...

Cum va fi eliminată plafonarea prețurilor la energie

Ministerul Energiei a lansat în dezbatere publică...

După 55 de activitate, Chevron părăsește Marea Nordului

Chevron urmează să lanseze operațiunea de vânzare...

Sony prezintă două noi smartphone-uri Xperia

Sony își reînnoiește gama Xperia cu două smartphone-uri...

Ce este Project Astra de la Google

Inteligența artificială și realitatea augmentată vor...


pixel