Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Bijuteriile regale aparținând țarului Ferdinand al Bulgariei, nevăzute de publicul larg de aproape 100 de ani, urmează să fie scoase la licitație pentru prima dată în cadrul prestigioasei "Săptămâni a luxului" organizată de Sotheby’s la Geneva. Această oportunitate unică, intitulată "A Tsar’s Treasure" (Comoara unui Țar), va include 114 piese spectaculoase ce vor fi prezentate în data de 13 noiembrie, în cadrul vânzării de bijuterii regale și nobile.
Bijuterii regale cu o istorie fascinantă
Piesele de bijuterii, care au aparținut lui Ferdinand I, fostul țar al Bulgariei, și familiei sale, reflectă gustul rafinat și preferințele personale ale monarhului. Multe dintre aceste bijuterii au fost create de unii dintre cei mai mari bijutieri ai vremii, cum ar fi Bapst, Eugène Fontenay, Froment-Meurice și Castellani, conform declarațiilor făcute de Sotheby’s.
Philipp Württemberg, expert în artă, a declarat că această colecție este una intimă și de o valoare inestimabilă, evidențiind faptul că multe dintre piesele licitate au aparținut soției sau mamei țarului Ferdinand. Totodată, colecția include și bijuterii care reflectă gustul personal al monarhului, printre care o impresionantă colecție de butoni și o piesă centrală spectaculoasă.
Piesa de rezistență: ac de cravată cu diamante colorate rare
Liderul acestei licitații exclusiviste este un ac de cravată decorat cu un motiv de floare-de-lis, încrustat cu un diamant de culoare fantasy-gray-blue de 2.08 carate, în formă de pară. Acest ac de cravată nu este singurul care atrage atenția; lotul mai conține și alte patru diamante colorate: un fantasy-pink de 0.65 carate, un fantasy-green de 0.52 carate, un fantasy-deep-brown-orange de 0.47 carate și un fantasy-intense-green-yellow de 0.13 carate.
Casa de licitații Sotheby’s estimează că această piesă ar putea aduce până la 700.000 de dolari, în timp ce întreaga colecție este prognozată să atingă o valoare de până la 1,8 milioane de dolari.
O ocazie unică de a deține o parte din istoria regală
Aceste bijuterii, de o raritate extremă, nu au părăsit niciodată posesia familiei regale a Bulgariei, fiind păstrate timp de generații. Piesa centrală, alături de celelalte obiecte din colecție, oferă colecționarilor și pasionaților de bijuterii ocazia rară de a achiziționa nu doar obiecte de o valoare materială uriașă, ci și piese încărcate de o bogată istorie regală.
Iată câteva dintre celelalte loturi pe care Sotheby's le va oferi la vânzare:
Acest colier rivière cu diamante de la sfârșitul secolului al XIX-lea a aparținut fiicei lui Ferdinand, prințesa Eudoxia, care l-a moștenit de la mama sa, prințesa Marie Louise de Bourbon-Parma. Are o estimare de pre-vânzare între 100.000 și 150.000 de dolari
O bandă cu diamante din anii 1890, pe care a doua fiică a țarului, prințesa Nadezhda de Württemberg, a purtat-o la nunta sa, va fi de asemenea scoasă la licitație. Piesa, creată de bijutierul vienez Rothe & Neffe, este estimată între 80.000 și 120.000 de dolari.
Sotheby's va vinde această brățară cu diamante și pietre prețioase, creată de Eugène Fontenay, în jurul anului 1870, pentru suma de până la 60.000 de dolari. Bijuteria a aparținut prințesei Marie Louise de Bourbon-Parma, moștenită de la mama sa, prințesa Maria Pia de Bourbon-Două Sicilii.
Această brățară cu rubin, safir și diamante creată în jurul anului 1880, atribuită lui Bapst, provine din colecția prințesei Clémentine de Orléans. Se așteaptă să aducă până la 50 000 de dolari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...