Bill Gates, omul previziunilor SUMBRE. Acum, despre RĂZBOI
Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
Progresul este ca o sabie cu două tăișuri
Progresul este ca o sabie cu două tăișuri
Care ar trebui să fie prima lecție a pandemiei de coronavirus? Că, pentru a da peste cap o lume întreagă, pentru a impune noi reguli și pentru a demonstra cine este, cu adevărat, un stat puternic nu este nevoie nici de rachete nucleare, nici de avioase sofisticate și costisitoare, nici de submarine sau portavioane. Este suficient un virus.

Despre pericolul izbucnirii unei pandemii oamenii de știință vorbesc de mult. Au avertizat, au scris lucrări, au venit cu argumente mai mult decât convingătoare. Dar nimeni nu i-a ascultat. Dimpotrivă, au fost puși la zid, acuzați de interese și jocuri obscure. Așa cum a fost și cazul miliardarului Bill Gates, omul care a ridicat de la zero gigantul Microsoft și este unul dintre cei mai mari filatropi ai lumii și care, în 2015 a vorbit despre iminența unei pandemii. 

„Dacă ceva va ucide, în următoarele câteva decenii, peste 10 milioane de oameni de pe Terra, nu va fi un război, ci un virus”, declara, atunci, Bill Gates, cerând investiții în sănătate, în tehnologii de diagnosticare, într-un cuvânt și în ALTCEVA decât în armament. Cuvinte care, firește, au trezit indignare, ba chiar furie în anumite cercuri. 

Acum, Gates iese din nou la rampă, pentru a avertiza că un viitor război nu este cel nuclear, ci bioterorismul. O teză pe care a repetat-o, de-a lungul anilor, de multe ori. În 2017, spre exemplu, miliardarul american își exprima îngrijorarea legată de ”de instrumentele biologice ce pot fi utilizate de un bioterorist”. În același an, el atrăgea atenția asupra faptului că ”o nouă tulpină gripală poate fi creată relativ ușor. Spre deosebire de un război nuclear, boala va continua să facă ravagii într-un timp foarte lung”.

Citește și Moderna, soluție DISPERATĂ! "Ar reprezenta un mare pas înainte"

Da, aceasta este o ultimă previziune a omului de afaceri Bill Gates. Mai precis spun un alt avertisment, un alt semnal de alarmă. Dacă miliardarul știe mai multe decât alții? Poate, dar în nici un caz chestiuni secrete. Toate prognozele lui sunt, în ultimă instanță, bazate pe observație și pe logică. Două instrumente care i-au permis să construiască previziuni care, în timp, s-au dovedit corecte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

Ahold Delhaize deschide un hub tech în București

Distribuitorul belgiano-olandez vrea să facă din...

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel