BREXIT. Europenii din Regat își fac bagajele

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Marea Britanie are probleme cu aceste atacuri
Marea Britanie are probleme cu aceste atacuri
Numărul cetățenilor statelor UE care s-au stabilit în Marea Britanie în perioada octombrie 2017-septembrie 2018 a fost de 57.000 de persoane, cel mai scăzut nivel de după 2009, arată cifrele publicate joi de Oficiul Naţional de Statistică (ONS). În schimb, numprul europenilor care au părăsit Regatul Unit a ajuns la 260.000, cel mai ridicat nivel de după 2004.

Totuși, Marea Britanie rămâne o țintă de migrație pentru persoanele din afara UE. În total, numărul persoanelor care s-au mutat în Marea Britanie în intervalul octombrie 2017-septembrie 2018 a fost de 627.000, iar al celor care au plecat din această ţară a fost de 345.000, rezultând o migraţie netă de circa 283.000 de persoane.

Aceste cifre sunt ultimele publicate înainte de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, prevăzută să aibă loc la 29 martie 2019.

În decembrie, premierul Theresa May a declarat că guvernul îşi menţine promisiunea de a reduce migraţia la nivelul a 'zeci de mii'.

'Deciziile de a migra sunt complexe, iar decizia unei persoane de a se muta în sau din Marea Britanie va fi influenţată întotdeauna de o serie de factori, precum munca, studiile şi familia', a declarat Jay Lindop, directorul Centrului pentru migraţii internaţionale al ONS. 'Au apărut tipare diferite pentru migraţia europeană şi cea neeuropeană de la mijlocul lui 2016, când a avut loc referendumul cu privire la UE', a comentat el.

Citește și: Românii din Marea Britanie. Ce se va întâmpla după Brexit

Per ansamblu, cifrele migraţiei nete, imigraţiei şi emigraţiei au rămas în mare parte stabile de la sfârşitul lui 2017, indică ONS.

Raportul Oficiului de Statistică mai arată că numărul cetăţenilor proveniţi din statele central şi est-europene, cunoscute ca UE-8, şi care părăsesc Marea Britanie este mai mare decât al celor care aleg să vină în această ţară.

Dacă numărul persoanelor care vin în Marea Britanie pentru a munci a coborât la cel mai scăzut nivel de după 2014, în schimb, tot mai mulţi străini vin să studieze în Regatul Unit, numărul acestor cetăţeni din afara UE situându-se la cel mai ridicat nivel din 2011.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com

Blackout. Spania a decretat stare de urgenţă

Stare de urgenţă în Spania.

Sebastian Burduja / Foto: gov.ro
Foto: Freepik.com
Eoliene și panouri solare / Foto: Freepik
Centrala nucleara. Foto: Pexels.com
Cosmin Marinescu
Foto: Freepik.com
Foto: Mihai Ciobanu
Foto: REUTERS
Haos pe străzile din Spania
Foto: Freepik.com
Transportor GNL / sursa foto: Freepik.com /@sharpiloandrey
Birou gol / FOTO: Facebook
Rabla 2023. Foto: Pexels.com
 Blackout
Lucrători pe linii de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Casă de schimb valutar
Senatul Romaniei
Inteligență artificială
Muncitori instalează panouri fotovoltaice / Foto: Unsplash
Baterii / Foto: Freepik
La benzinărie / FOTO: Freepik
Dacia 1300
Cosmin Marinescu

România Europeană – tablou grafic comparativ în Economic@BNR

Cu susținerea Consiliului de Administrație al Băncii...

Oameni pe stradă / Foto: Oana Pavelescu
Analiză / FOTO: Freepik

pixel