Buget record pentru Casa Verde. Următorul pas, fonduri pentru capacități de stocare

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Mircea Fechet / Foto: Facebook/Mircea Fechet
Mircea Fechet / Foto: Facebook/Mircea Fechet
Casa Verde Panouri Fotovoltaice are anul acesta un buget record, de două miliarde lei, însă trebuie să ne gândim şi la soluţii de stocare a energiei electrice şi îmi doresc foarte mult să găsim soluţii de natură tehnică şi financiară să putem să le finanţăm, a declarat, joi, ministrul Mediului, Mircea Fechet.

"Despre Casa Verde panouri fotovoltaice vreau să spun un lucru pe care l-am mai spus, şi anume că anul acesta avem un buget record. Este pentru prima oară în istoria Fondului pentru Mediu când alocăm două miliarde de lei acestui program. Însă (...) trebuie să ne gândim, fără îndoială, la soluţii de stocare a energiei electrice, pentru că aud din ce în ce mai des că după tot acest efort, după această perioadă extrem de lungă în care românii au aşteptat să-şi instaleze panouri fotovoltaice pe casă, se trezesc în mijlocul zilei că sunt deconectaţi de la reţea. Asta ne face să ne gândim foarte serios la soluţii de stocare şi acest lucru nu se poate face în cazul panourilor fotovoltaice decât folosind acumulatori şi în acelaşi timp ne face să ne gândim serios la modul în care ţinem sub echilibru sistemul energetic naţional. Îmi doresc foarte mult să identificăm acele soluţii de natură tehnică şi de natură financiară şi să putem să să finanţăm nu doar panourile în sine, aşa cum s-a întâmplat până astăzi, dar şi soluţii de stocare", a spus Fechet, la deschiderea Târgului Green Energy Expo & Romenvirotec, de la Romexpo.

Întrebat dacă în programul Casa Verde Fotovoltaice se va introduce obligativitatea instalării de baterii şi dacă vor fi finanţate, ministrul Mediului a precizat că nu poate răspunde exact, pentru că toate detaliile tehnice şi toate specificaţiile ghidului de finanţare vor fi parte a unui Ordin pe care ministerul va trebui să-l emită şi toate detaliile vor fi supuse consultării publice.

"Bineînţeles că vor intra într-un proces de transparenţă decizională şi, în funcţie de observaţiile pe care le vom avea la Ghidul de finanţare, vom putea să avem o formă pe care unii o vor aprecia drept foarte bună, alţii mai puţin bună, aşa cum se întâmplă de fiecare dată, încercând să nu uităm că ne interesează cel mai mult interesul cetăţeanului şi bineînţeles şi restul actorilor din întreg acest lanţ - instalatori, producători, reciclatori şi aşa mai departe", a punctat Mircea Fechet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

România cere prelungirea PNRR
Congresmanul Joe Wilson
ANAF / Foto: DCBUsiness
Sinteza SA
Bursa
Negocieri

UE pregătește noi negocieri cu SUA

Uniunea Europeană urmează să trimită către SUA o propunere comercială...

Mama cu copil / Foto: Freepik
Contabili și economiști / FOTO: Facebook
Contabila
Ben & Jerry
Familie în vacanță / Foto: Freepik
Curs valutar. Foto: Pexels.com
Bursa de la București
Freepik.com
Freepik.com
Foto: pexels.com
Euro-dolar / FOTO: Freepik
Sprijin pentru România / Montaj foto: DCBusiness
Petrolier
Foto: Freepik.com
Dolari / sursa foto: Freepik.com
Sonde. Freepik.com
Ferma de eoliene off-shore
Petroliști
ASF avertizează românii asupra unei noi metode de fraudă
Bursa de Valori București
Nicușor Dan
Oameni în aeroport / Foto: Freepik

pixel