Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Într-un raport publicat marţi, analiştii BNEF estimează că cererea de carburanţi rutieri va înregistra cel mai important declin în Europa şi SUA iar o aşteptată creştere a utilizării de carburanţi în ţări precum India şi China nu se va concretiza.
BloombergNEF, care în urmă cu doar un an prognoza că cererea mondială de carburanţi va atinge nivelul maxim în 2031, subliniază că această modificare va conduce la o scădere semnificativă a vânzărilor pentru producătorii de carburanţi în următorul deceniu.
Accelerarea orizontului de timp în care cererea de carburanţi va atinge vârful vine într-un moment în care constructorii auto din întreaga lume fac trecerea la vehicule mai puţin poluante iar unele din marile economii ale lumii vor să introducă noi norme în încercarea de a reduce emisiile de gaze poluante şi a face tranziţia de la combustibili fosili. De exemplu, săptămâna trecută, Comisia Europeană a propus un plan ambiţios care prevede interzicerea comercializării de noi automobile echipate cu motoare pe combustie internă, începând din 2035, iar ţări precum China şi SUA vor să stimuleze adoptarea pe scară largă a vehiculelor electrice.
"Decidenţii politici direcţionează piaţa auto spre opţiuni cu emisii reduse de carbon şi un consum mai mic de combustibil. La rândul lor, constructorii auto şi operatori de mari flote mizează pe decarbonizare pe termen lung. Producătorii de combustibili cu expunere pe pieţe precum SUA şi Europa urmează să înregistreze o scădere semnificativă a vânzărilor de motorină şi benzină în următorul deceniu, comparativ cu nivelul actual", se arată în raportul BloombergNEF.
Îmbunătăţirea economiei de carburant, trecerea la mobilitatea electrică şi alte surse de propulsie precum şi serviciile de ride sharing vor diminua orice posibile creşteri ale consumului de combustibili care vor apărea ca urmare a extinderii gradului de utilizare a automobilelor până în 2050, susţin autorii raportului. De exemplu, companiile de ride-sharing precum Uber şi Didi vor fi responsabile pentru 36% din totalul milelor parcurse de automobile în 2050, faţă de 4% în prezent, iar această tendinţă va stimula tranziţia la automobilele electrice.
De asemenea, analiştii estimează că numărul de autoturisme de pasageri de pe drumurile din întreaga lume va atinge un vârf de 1,548 miliarde unităţi în 2039, o creştere de 26% comparativ cu acest an. Cantitatea de marfă transportată rutier va creşte şi ea exploziv în următorul deceniu, însă mărfurile vor fi transportate de camioane care nu sunt dependente de petrol. Constructori precum Daimler AG, Tesla Inc. şi Volkswagen AG vor produce mai multe camioane electrice sau cu celule de combustibili, susţin analiştii BNEF.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...