Colierele anti-5G otrăvesc naivii, avetismentul experților
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Așa-zis-ul pandantiv anti 5G este de fapt radioactiv
Așa-zis-ul pandantiv anti 5G este de fapt radioactiv
Tehnologia 5G depășește rapid alte rețele de tehnologie fără fir și ar putea deveni în curând standardul pentru telefoanele mobile. Dar au existat numeroase reacții de respingere, conspiraționiștii cu predilecție afirmând că tehnologia ar putea fi dăunătoare pentru sănătatea umană.

Acest lucru a dus la creșterea numărului de produse anti-5G care pretind că protejează împotriva presupuselor radiații nocive. Multe dintre aceste produse au fost descoperite ca fiind escrocherii, iar acum un nou raport al BBC dezvăluie că acestea ar putea fi de fapt periculoase.

Autoritatea pentru Siguranța Nucleară și Protecția Împotriva Radiațiilor (ASNPIR) a emis un avertisment cu privire la zece produse pe care le-a găsit radioactive, iar colierele anti 5G s-au dovedit a fi unul dintre ele. ASNPIR a avertizat că aceste produse ar putea provoca boli în cazul purtării pe termen lung.

"Nu-l mai purtați, puneți-l la loc sigur și așteptați instrucțiunile de returnare", a precizat organizația de sănătale olandeză într-un comunicat.

"Comercianții din Olanda au fost informați că vânzarea este interzisă și trebuie oprită imediat și că trebuie să își informeze clienții despre acest lucru".

Proiectul de Lege 5G, dezbătut în regim de urgență în Senat

Implementarea tehnologiei 5G. Guvernul a aprobat proiectul de lege DOCUMENT

Tehnologia 5G, o alternativă perfecționată de conectivitate pentru companii

În cea mai mare parte, oamenii de știință susțin că 5G este de fapt sigur. Organizația Mondială a Sănătății a declarat că rețelele mobile 5G nu sunt atât de diferite de semnalele 3G și 4G existente, adică sunt complet inofensive.

Între timp, un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea de Stat din Oregon s-a concentrat pe efectele secundare ale 5G asupra peștilor zebră embrionari și a constatat că nu există niciun impact asupra sănătății acestora, sugerând că ar fi la fel și pentru oameni. 

Ar trebui, totuși, remarcat faptul că peste 215 oameni de știință din 40 de țări diferite au făcut apel la Comisia Federală pentru Comunicații din Statele Unite, solicitând organismului să ia în considerare riscurile pentru sănătate și problemele de mediu înainte de a implementa rapid o infrastructură 5G. 

Totuși, îngrijorările legate de 5G nu ar trebui să determine oamenii să cumpere produse complet inutile, dacă nu chiar dăunătoare. 

Isteria cu 5G s-a accentuat odată cu pandemia și vaccinurile care au început să fie administrate în lumea întreagă. Din acel moment conspiraționiștii au început să lanseze teorii halucinante conform cărora cu vaccinul oamenii sunt inoculați cu microcipuri prin care ulterior sunt controlați de Bill Gates. Cu toate că această teorie este una halucinantă, desprinsă parcă din mintea unui paranoic, și fără niciun fundament științific a făcut foarte mult rău, mulți naivi luând-o în serios, acesta fiind și, de multe ori, motivul pentru care foarte mulți oameni nu s-au vaccinat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel