Comisia Europeană vrea să interzică paietele. Iată de ce
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Paiete
Paiete
Pentru a limita poluarea creată de microplastice, Bruxelles-ul interzice vânzarea de paiete începând cu 16 octombrie. Interdicția se va aplica și altor produse care conțin aceste mici bucăți de plastic foarte poluante.

La 25 septembrie, Comisia Europeană a adoptat măsuri menite să reducă utilizarea microplasticelor în produsele comercializate în Europa. Și, mai ales, pentru a preveni eliberarea în mediu a aproape jumătate de milion de tone de aceste microplastice, în conformitate cu reglementările UE privind substanțele chimice. Paietele, ca și produsele cosmetice care conțin microperle de plastic, vor fi retrase de pe rafturile magazinelor începând de luni, 16 octombrie.

În cadrul planului de acțiune "poluare zero", obiectivul Comisiei este de a reduce poluarea cu microplastice cu 30% până în 2030. Noile norme interzic vânzarea microplasticelor ca atare, precum și a produselor la care au fost adăugate microplastice și care le eliberează în timpul utilizării.

Printre materialele vizate se numără suprafețele sportive artificiale, cum ar fi gazonul artificial, dar și produse cosmetice, precum exfoliantele și produsele de exfoliere. Detergenții, balsamurile pentru țesături, îngrășămintele, produsele de protecție a plantelor etc. sunt, de asemenea, vizate

Este prevăzută o perioadă de tranziție pentru a permite producătorilor în cauză să se adapteze la noile reguli. Perioadele de interdicție variază de la patru ani pentru produsele cosmetice "de clătire" (cum ar fi gelurile de duș și peelingurile) la cinci ani pentru detergenți și produse de curățare, opt ani pentru granulele utilizate pentru umplerea terenurilor de sport artificiale și chiar doisprezece ani pentru alte produse cosmetice.

Citește și Spania, lăudată la Bruxelles, obține deblocarea a 93 miliarde euro din PNRR

Citește și Spania a decis: Transportul feroviar, mai important decât autostrăzile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...

Naf Naf a primit trei oferte de preluare

Trei oferte de preluare sunt pe masă pentru...

Firme care-i ajută pe angajați să demisioneze

Pentru câteva sute de euro, firmele informează...

Lucrările la magistrala de metrou M6 avansează - Video

Lucrările la Magistrala 6 de metrou, care va face...


pixel