Coronavirus. S-a găsit altă ARMĂ ce neutralizează SARS-CoV-2
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
S-a pornit de la altceva, dar s-a ajuns la noul coronavirus
S-a pornit de la altceva, dar s-a ajuns la noul coronavirus
Un grup internațional de oameni de știință au anunțat că anticorpii obținuți de la lame au capacitatea de a bloca virusul SARS-C0V-2, ce provoacă boala covid-19. Cercetătorii au publicat rezultatele muncii lor în revista Cell .

Pentru a pătrunde în organismul omului, noul coronavirus folosește o proteină specială, care îi permite să atace celulele. Cercetătorii au decis să creeze un mijloc care poate bloca virusul SARS-CoV-2.

În acest scop, ei au combinat două tipuri de anticorpi produși de organismul lamelor. În urma acestei operațiuni s-a obținut un mijloc care poate ține piept noului coronavirus. ”Este unul dintre primii anticorpi ce neutralizează SARS-CoV-2”, a declarat docentul Jason McLellan, de la Universitatea din Texas, în Statele Unite.

Testele au arătat că anticorpii obținuți trebuie introduși în organismul omului, ca o injecție obișnuită, cu cel puțin o lună înainte de contaminare, numai așa preparatul putând demonstra o eficacitate ridicată. Oamenii de știință susțin că acești anticorpi pot fi folosiți în tratarea pacienților cu covid-19 pentru a scade riscul apariției complicațiilor.

Daniel Wrapp, unul dintre cercetătorii participanți la studiu a precizat că studiul a demarat în 2016. Inițial, specialiștii nu și-au propus să găsească un medicament împotriva noului virus. ”De fapt, era un studiu obișnuit, fundamental.

Citește și AstraZeneca și Universitatea Oxford au un vaccin în teste clinice

Dar, pe fondul răspândirii epidemiei de covid-19, experții au extins cercetarea lor, efectuând teste cu noul virus. Așa au constatat că anticorpii obținuți de la o lamă de nouă luni pot lupta împotriva SARS-CoV-2. Autorii studiului afirmă că preparatul lor poate fi utilizat în cazul grupelor vulnerabile la covid-19, precum pernsionarii sau persoanele cu boli cronice.

Versiunea finală a studiului va fi publicată pe 5 mai.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel