Cum să îți protejezi telefonul mobil pe caniculă

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
O tânără îți face selfie
O tânără îți face selfie
Canicula afectează și telefoanele mobile iar dacă nu se iau măsuri, dispozitivul se poate distruge din cauza supraîncălzirii.

De cele mai multe ori, când telefonul se încinge, se întâmplă dintr-un motiv destul de benign - poate că jucați un joc care solicită procesorul dispozitivului sau este conectat la un încărcător de mare viteză. Alteori, supraîncălzirea poate apărea din cauza unei aplicații sau a unor aplicații care se comportă greșit sau chiar a unui anumit tip de proiectare a cipului. Ideea este că încălzirea nu este ceva neobișnuit pentru telefoane și, în general, acestea sunt destul de bune în a compensa acest lucru.

Dar atunci când este caniculă telefonul dvs. poate începe să aibă probleme în a elimina căldura suplimentară din interior. Odată ce se întâmplă acest lucru, s-ar putea ca în cele din urmă să vă aflați în imposibilitatea de a vă utiliza telefonul până când acesta se răcește. Iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă menține telefonul funcțional atunci când este prea cald afară.

Nu expuneți telefonul la soare

Folosirea telefonului la soare - de exemplu, pentru a face niște fotografii - înseamnă că acesta poate absorbi rapid căldura. Iar dacă este deosebit de însorit, telefonul dvs. ar putea încerca să mărească luminozitatea ecranului pentru a-l face mai ușor de citit. Acest lucru poate fi util, desigur, dar înseamnă, de asemenea, că telefonul consumă mai multă energie, ceea ce crește șansele ca acesta să se închidă pentru a se proteja.

Nu vă forțați prea tare telefonul

În mod ideal, asta înseamnă să nu vă mai folosiți deloc telefonul, deși înțelegem că este mult mai greu decât pare. Dacă nu vă puteți rupe de el - sau dacă aveți un motiv întemeiat pentru care trebuie să stați pe telefon - următorul lucru cel mai bun este să limitați ceea ce faceți cu el.

Evitarea utilizării camerei telefonului este un bun exemplu, în special pentru a filma videoclipuri. (Oamenii nu se gândesc prea mult la asta, dar capturarea de imagini video pune în funcțiune mai multe părți ale unui smartphone în același timp).

Folosirea telefonului ca hotspot mobil este o altă modalitate obișnuită de a încălzi rapid lucrurile. Nu faceți acest lucru dacă este posibil. Ceea ce este valabil și pentru jocurile bogate din punct de vedere grafic: acestea pot necesita mult efort din partea procesoarelor telefonului, iar evitarea acestei sarcini vă va menține dispozitivul mai rece pentru mai mult timp.

Scoateți carcasa

Unele carcase ar putea îngreuna disiparea eficientă a căldurii care se acumulează în interiorul telefoanelor. Dacă vă păstrați în mod obișnuit telefonul închis într-o carcasă, luați în considerare posibilitatea de a o scoate și de a depozita dispozitivul într-o geantă sau într-un buzunar care nu vă atinge direct corpul.

Utilizați modul de consum redus de energie

Pe lângă limitarea a ceea ce faceți pe telefon, puteți limita și ceea ce face telefonul de unul singur. Aici intervine modul de consum redus de energie sau de economisire a energiei.

Printre altele, modul de consum redus de energie pe un iPhone dezactivează 5G (dacă este cazul), face ca dispozitivul să se blocheze mai repede, atenuează ecranul și dezactivează unele procese din fundal. Aceste ajustări au în aparență scopul de a face ca bateria să dureze mai mult, dar, deoarece împiedică să încerce să gestioneze multe lucruri deodată, poate ajuta și la prevenirea supraîncălzirii.

Telefoanele cu Android au o funcție similară, iar aceasta se numește de obicei Battery Saver sau Power Saving Mode, în funcție de compania care a construit dispozitivul dvs. Puteți utiliza acest instrument în aproximativ același mod, deși producătorii de telefoane, cum ar fi Samsung, tind să ofere mai multe opțiuni, cum ar fi limitarea performanței procesorului telefonului la 70%.

Dacă nimic altceva nu reușește, opriți-l

Singura modalitate sigură de a vă împiedica telefonul să se suprasolicite - și să se supraîncălzească în acest proces - este să îl opriți și să îl depozitați în cel mai răcoros loc pe care îl aveți la dispoziție.

Ar trebui să-mi pun telefonul în frigider?

Telefoanele inteligente tind să se răcească destul de repede și probabil că veți avea din nou un telefon funcțional în doar câteva minute dacă îl lăsați în pace. Dar dacă telefonul se supraîncălzește chiar acum și trebuie neapărat să îl folosiți, îl puteți răci cu o scurtă vizită în bucătărie? Poate, dar acest lucru vine cu câteva pericole potențiale.

Specialiștii nu recomandă să punem telefonul într-un frigider pentru a-l răci, deoarece ăcirea rapidă într-un mediu umed ar putea provoca condens și ar putea scurtcircuita dispozitivul. De asemenea, trecerea de la foarte cald la foarte rece într-un timp scurt creează propriile riscuri.

Pe de altp parte unii de laudă online că își țin telefoanele sub un jet de apa rece de la robinet - la urma urmei, producătorii de smartphone-uri se laudă de ani de zile că cel puțin unele dintre dispozitivele lor pot supraviețui scufundărilor sub apă. Însă specialiștii nu recomandă acest lucru, deoarece aceste companii garantează, în general, pentru modul în care un telefon va rezista în timp ce stă sub câțiva metri de apă, nu dacă poate rezista la apă curgătoare.

Iată ce este recomandat, luați ceva rece, cum ar fi o pungă de gheață, o pungă cu mazăre de la congelator sau orice aveți la îndemână. Înfășurați-l într-un prosop sau într-o batistă și puneți telefonul pe el timp de aproximativ un minut, apoi scoateți-l din nou. Repetați până când telefonul revine la starea de funcționare. Nu aveți niciunul dintre aceste lucruri? Așezați telefonul pe un blat răcoros, sau ceva asemănător. Cu puțin noroc, acest tip de răcire treptată ar trebui să vă repună telefonul în funcțiune rapid și cu mai puțin risc de incidente pe bază de condens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel