Cum stimulează conflictele din Ucraina și Orientul Mijlociu profiturile producătorilor de armament

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Arme
Arme
Invazia rusă începe să stimuleze veniturile contractorilor Ucrainei din domeniul apărării, deoarece clienți precum guvernul american își refac stocurile trimise în Ucraina și țările din Europa se înarmează pe fondul acestui conflict.

Antreprenorii americani din domeniul apărării, precum Lockheed Martin, General Dynamics și alții, se așteaptă ca livrările existente de sute de mii de proiectile de artilerie, interceptoare de rachete Patriot și comenzi pentru vehicule blindate așteptate în lunile ce vor veni să le susțină rezultatele în trimestrele următoare.

Noile contracte pentru aprovizionarea directă a Ucrainei sau pentru suplimentarea armelor americane trimise în Ucraina au fost semnate la sfârșitul anului trecut, iar acum veniturile se îndreaptă către marii contractori din domeniul apărării. Lockheed, General Dynamics și RTX au raportat rezultate mai bune decât se așteptau, iar directorii preconizează ca atât conflictul din Ucraina, cât și războiul Israelului cu gruparea militantă palestiniană Hamas să determine creșterea cererii pe termen scurt.

"Am trecut de la 14.000 de cartușe (de artilerie) pe lună la 20.000. Lucrăm mai rapid pentru a accelera această capacitate de producție până la 85.000, chiar până la 100.000 de cartușe pe lună", a declarat miercuri Jason Aiken, directorul financiar al General Dynamics, în cadrul unei convorbiri telefonice cu analiștii de pe Wall Street.

"Cred că situația din Israel nu va face decât să pună presiune pe această cerere", a mai declarat acesta.

Unitatea Combat Systems a General Dynamics, care produce vehicule blindate, tancuri și artileria pe care o folosește Ucraina, și-a văzut veniturile crescând cu aproape 25% față de aceeași perioadă a anului trecut.

RTX, care produce rachete AMRAAM folosite în Ucraina, a declarat că a primit comenzi în valoare de 3 miliarde de dolari de la invazia Rusiei din februarie 2022 iar compania se așteaptă la mai mult.

Vânzările din trimestrul al treilea pentru segmentul de sisteme de apărare al Northrop Grumman au crescut cu 6% datorită cererii ridicate de muniție și motoare de rachetă utilizate în sistemele de rachete cu lansare multiplă ghidată (GMLRS), care joacă un rol crucial în susținerea eforturilor de apărare ale Ucrainei împotriva forțelor rusești.

 

Companiile europene din sectorul de apărare înregistrează câștiguri

 

Acest lucru face parte dintr-o tendință globală. Compania suedeză Saab și-a majorat joi perspectivele de vânzări pentru întregul an, pe fondul cererii puternice în domeniul apărării, iar compania germană Rheinmetall a declarat că profitul din trimestrul al treilea a urcat datorită cererii puternice de arme și muniții.

Directorii mai multor firme de apărare prezenți la o expoziție comercială recentă au avertizat că lipsa forței de muncă calificate și problemele legate de lanțul de aprovizionare continuă să împiedice capacitatea companiilor de a onora comenzile.

Lockheed a declarat pe 17 octombrie că întreruperile de aprovizionare și de forță de muncă afectează divizii precum cea aeronautică, care produce avionul de luptă avansat F-35.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Donald Trump / Foto: Arhiva Casei Albe / Flickr
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Foto: Pexels.com
Bani / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Muncitor al ELCEN
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...

Un tren trece prin fața unor blocuri / Foto: Arhivă

Ordonanța trenuleț lasă trenurile ”ca-n gară”

Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...

TikTok / Foto: EPA/ERIK S. LESSER / Agerpres
Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik
Notar / Foto: Freepik
Bani / Foto: DCBusiness
Magazin Ikea din Polinia / Foto: Google Maps

Mine antitanc la Ikea! Gafă de proporții în Polonia

Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...

Bursa / sursa foto: Freepik.com / frimufilms
Ola Kalenius / Foto: Mercedes

Șeful Mercedes cere investiții reciproce între UE și China

Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...

TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio

TikTok dispare din SUA. Google și Apple au șters aplicația

Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...

Microsoft ajunge pe locul trei în industria jocurilor video
Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA

pixel