Programul Prima Casă. Dumitru Nancu (FNGCIMM): Vom merge pe același același concept
Dumitru Nancu, directorul...
'Noi am propus SUA şi altor ţări membre NATO să ia în considerare posibilitatea de a anunţa un moratoriu asupra desfăşurării armelor cu rază intermediară de acţiune', a afirmat ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov într-un interviu acordat TASS.
'Acesta ar fi un moratoriu comparabil cu cel anunţat de Vladimir Putin, potrivit căruia dacă SUA nu desfăşoară astfel de echipamente în anumite regiuni, atunci şi Rusia se va abţine să facă aşa ceva', a spus Riabkov, adăugând că semnarea unui nou tratat nu este pe ordinea de zi. În opinia diplomatului rus, declarațiile NATO, care asigură că Alianţa nu va desfăşura astfel de echipamente, nu pot fi crezute.
SUA acuză, Moscova face conferințe de presă
Anunţat în luna februarie de preşedintele american Donald Trump, procesul retragerii din Tratatul INF privind rachetele cu capacităţi nucleare cu rază medie şi scurtă de acţiune (de la 500 la 5.500 km) îşi încetează existenţa dacă Rusia nu-şi distruge - aşa cum cere Washingtonul - sistemul de rachete care încalcă acest tratat. Respingând aceste acuzații, președintele rus a ratificat în iulie suspendarea de către Rusia a participării la INF.
Washingtonul denunţă din 2014 desfăşurarea de către Moscova a sistemelor încălcând Tratatul INF, care a pus capăt în 1987 crizei rachetelor în Europa. Racheta incriminată de SUA, 9M729, are o rază de acţiune de circa 1.500 de km, potrivit NATO, în timp ce Moscova susţine că aceasta nu depăşeşte 480 km. Armata rusă a organizat chiar o conferință de presă în care a prezentat această armă, în încercarea de a convinge că spune adevărul, dar ambasadele occidentale au refuzat să participe la ceea ce ele au numit un circ.
Citește și Cursa înarmării. De mâine, nimic nu mai este imposibil
Anterior, Riabkov nu a exclus posibilitatea ca Rusia să desfăşoare rachete interzise prin Tratatul INF mai aproape de SUA, în cazul unor acţiuni similare din partea Washingtonului faţă de Rusia, aminteşte publicaţia Vzgliad. Tratatul INF, semnat de SUA şi URSS în 1987, a interzis rachetele cu lansare de la sol capabile să transporte focoase nucleare pe o distanţă între 500 şi 5.500 de kilometri. La vremea respectivă, acordul bilateral încheiat de Washington şi Moscova a dus la eliminarea rachetelor balistice şi de croazieră SS20 ruse şi Pershing americane desfăşurate in Europa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Dumitru Nancu, directorul...
Cred că de la Bucureşti sau Budapesta nu putem evalua cu...
În ultimul an, prețul boabelor de cacao a crescut...
Banca Națională a României a...
Decizia vine în urma...
Președintele ales și-a transmis mesajul printr-o postare...
Agenţia Fitch a revizuit...
Totul devine prea scump pentru această țară europeană.
CEC Bank a listat vineri pe...
Dezamăgirea investitorilor a fost foarte mare.
Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, o lege...
Adrian Câciu, ministrul...
O criză „foarte, foarte...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Măsură esențială pentru reconfigurarea pieței energetice...
O reformă esențială, dar care...
Gazprom anunță că livrează gaze...
O companie sud-coreeană revoluționează industria...
Raiffeisen Bank International (RBI), cea mai mare bancă...
Negocierile pentru formarea...
Asociatia Nationala a...
Astăzi vă aducem în prim-plan cele mai importante...
Cifra de afaceri din comerţul...
Metrorex a semnat joi, cu CEC...