Proiectul Ro-HydroHub. Câciu: ”Este un model care trebuie perpetuat”
La Palatul Victoria, a fost...
Noile norme au ca scop prevenirea violenței de gen și protejarea victimelor acesteia, în special a femeilor și a victimelor violenței domestice.
Parlamentul a adoptat miercuri primele norme UE privind combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice. Directiva solicită legi mai puternice împotriva violenței cibernetice, o mai bună asistență pentru victime și măsuri de prevenire a violului.
Noile norme interzic mutilarea genitală a femeilor și căsătoriile forțate și trasează orientări speciale pentru infracțiunile comise online, cum ar fi divulgarea de informații private și cyberflashing.
Noua legislație va include o listă mai lungă de circumstanțe agravante pentru infracțiunile care implică sancțiuni mai severe, cum ar fi infracțiunile împotriva personalităților publice, a jurnaliștilor sau a apărătorilor drepturilor omului. Lista include, de asemenea, intenția de a pedepsi victimele pe baza sexului, a orientării sexuale, a culorii pielii, a religiei, a originii sociale sau a convingerilor politice, precum și dorința de a menține sau de a restabili "onoarea".
Serviciile de sănătate sexuală și reproductivă trebuie să fie disponibile
Siguranța și bunăstarea victimelor ar trebui să fie prioritare, inclusiv prin accesul la locuințe protejate. Asistența medicală ar trebui să fie făcută accesibilă, inclusiv serviciile de sănătate sexuală și reproductivă. Autoritățile statelor membre vor avea obligații sporite de raportare și de colectare a probelor și vor trebui să sensibilizeze publicul cu privire la faptul că sexul fără consimțământ este considerat o infracțiune penală.
Ce urmează
Noile norme vor intra în vigoare la douăzeci de zile de la publicarea lor în Jurnalul Oficial al UE. Statele membre au la dispoziție trei ani pentru a pune în aplicare dispozițiile.
Institutul European pentru Egalitate de Gen (EIGE) a estimat că costul violenței de gen în UE se ridică la 366 de miliarde de euro pe an. Violența împotriva femeilor reprezintă 79 % din acest cost, în valoare de 289 de miliarde de euro. Viața umană, durerea și suferința nu au un preț.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La Palatul Victoria, a fost...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...