Miercuri, în cadrul unei conferinței Google I/O din California, a fost prezentată noua variantă a aplicației de conversație digitală Bard. Robotul de chat al Google, Bard, este un concurent serios pentru ChatGPT, robotul companiei "Open AI", care face furori în prezent.
Tehnologia este una mai nouă este disponibilă în mai multe limbi și are noi capacități.
Ce pot face astfel de roboți?
De fapt, tot ceea ce se poate face într-o conversație scrisă, răspunde la întrebări, oferă idei pentru weekend, creează rețete, poate face rezumate sau să scrie poezii.
Actuala variantă a aplicației Bard utilizează un limbaj autentic. Cel puțin așa îl laudă testerii. Chatbotul are acces la informații din întregul internet pe când informațiile utilizate de ChatGPT, pe de altă parte, nu ajung decât până în 2021. Bard poate, de asemenea, să integreze tabele și să descrie fotografii și este un program gratuit.
Nu se putea să nu existe și dezavantaje. Chatbotul nu este încă disponibil într-o serie de țări din Uniunea Europeană precum nici în România dar ar trebui să fie în curând.
În cadrul testelor, robotul a dat uneori răspunsuri complet greșite. De exemplu, a raportat o figură cu ochi roșii la încoronarea regelui Carol al III-lea la Londra, care a blocat traficul și s-a dizolvat brusc ...
Ambii roboți își semnalează în mod repetat propriile limitări, mai ales Bard își cere adesea scuze pentru că se află încă în faza de dezvoltare.
Oficial, Bard nu este menit să înlocuiască căutarea pe Google, ci să ajute la dezvoltarea ideilor (de exemplu, în sesiunile de brainstorming) sau să rezume texte mari într-un mod inteligibil.
Dacă îl întrebați chiar pe Bard despre diferențe, răspunsul este că ChatGPT vă permite să discutați mai bine și mai atractiv.
Punctul său forte este informația inteligibilă. "Avem același obiectiv, acela de a crea o inteligență artificială utilă și mai inteligentă." au spus reprezentanții Google care au mai precizat că: "Concurența este sănătoasă!"
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Curs valutar BNR, 1 iulie 2025.
Germania vrea să salveze...
UE cere eliminarea imediată a...
La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...
Autoritatea de Supraveghere...
Emmanuel Macron trage un semnal...
Renault ar urma să raporteze în...
Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...
ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...
Guvernul României a adoptat...
O parte a bannerului uriaș...
CSAT a decis luni că evaziunea...
Guvernul a adoptat luni, 30 iunie 2025, o ordonanță de...
United Microelectronics Corp....
Uniunea Europeană a convenit un...
Proiectul de Ordonanţă de...
Proiectul de Ordonanță de...
Curs valutar BNR, 30 iunie 2025.