Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Prețurile energiei sunt în creștere în întreaga lume pe măsură ce economia globală iese din pandemie, alimentând îngrijorările cu privire la inflație. În Europa, planurile de decarbonizare a economiei joacă, de asemenea, un rol, deoarece utilitățile plătesc prețuri aproape record pentru a cumpăra permisele de poluare de care au nevoie pentru a continua să producă energie din combustibili fosili, notează Bloomberg.
Adăugați la aceasta lipsa de gaze naturale, iar rezultatul este prețurile la electricitate supraîncărcate, o factură pe care consumatorii vor trebui să o plătească în cele din urmă. Spania a fost deja forțată să reducă impozitele pe energie, deoarece prețurile la energie au crescut la un nivel record, iar Marea Britanie este de așteptat să permită furnizorilor de utilități să crească facturile a doua oară în acest an, o mișcare care va fi anunțată vineri și afectează 15 milioane de oameni.
Guvernele se tem de o reacție adversă, deoarece facturile mai mari ale utilităților cresc rezistența alegătorilor la plata pentru tranziția energetică. Alegătorii elvețieni au respins anul acesta o ambițioasă lege climatică care ar crește impozitele pentru lucruri precum zborul și condusul.
Ne așteaptă CEA MAI SCUMPĂ IARNĂ energetică
Costurile ridicate ale energiei vor continua. Rusia trimite mai puțin gaz către Europa, iar Asia colectează gaze naturale lichefiate, ceea ce face mai dificilă reumplerea rezervoarelor de depozitare care s-au epuizat după o iarnă grea. Prețurile de referință ale gazelor europene au atins deja un record și toate acestea alimentează prețurile energiei electrice și sporesc câștigurile pentru utilități, inclusiv pentru RWE AG din Germania și Engie SA din Franța.
O creștere a facturilor la utilități - adesea cel mai mare cost fix după chirie - ar putea împinge multe companii mici în faliment. Sectorul ospitalității din Marea Britanie a pierdut cel puțin 80 de miliarde de lire sterline (111 miliarde de dolari) din cauza pandemiei, obligând guvernul să intervină. O creștere semnificativă a costurilor cu energie ”ar fi devastatoare”, a declarat Kate Nicholls, director executiv al grupului industrial UKHospitality, care a mai spus că: „Multe companii din industria ospitalității sunt pe muchie de cuțit. În cazul în care facturile la utilități cresc așa cum este prognozat, ar putea fi necesare alte scutiri sau măsuri specifice.”
Inflația a crescut în Europa, pe măsură ce economiile revin și prețurile mărfurilor cresc. Costurile pentru consumatorii din zona euro au crescut cu 2,2% în iulie, cea mai mare rată din octombrie 2018.
În timp ce Europa are cele mai ambițioase planuri de decarbonizare din lume, dezvăluind luna trecută propunerile de reducere a emisiilor cu cel puțin 55% până în 2030 față de nivelurile din 1990, unele țări au început să se împotrivească unor părți ale agendei.
Franța face lobby în culise pentru a diminua sau întârzia noua agendă. Mai multe țări, inclusiv Țările de Jos și Ungaria, sunt, de asemenea, îngrijorate de impactul social, potrivit diplomaților Uniunii Europene, care sunt familiarizați cu această chestiune.
Deocamdată, Spania simte cel mai mare impact. Fără o interconectare suficientă cu Franța, prețurile energiei electrice au crescut peste 100 de euro pe megawatt-oră, mai mult decât dublu față de tarifele din 2019, dinainte de pandemie. Acesta este un subiect sensibil pentru guvernul condus de socialiști, care a militat pentru reducerea costurilor cu energia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...