Producţia de ţiţei a României continuă să scadă
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
"Pentru noi, ar fi inacceptabil să existe un acces privilegiat pentru această sau acea țară, sub un pretext care ar invocat un pretext financiar", a declarat ministrul adjunct al, Agnes Pannier-Runacher, într-un interviu joi.
SUA va fi probabil prima țară care va beneficia de terapie în cazul în care Sanofi va reuși să dezvolte un vaccin, deoarece țara a fost prima care a finanțat cercetarea companiei franceze, a declarat săptămâna aceasta directorul executiv Paul Hudson, într-un interviu pentru Bloomberg News. SUA, care a extins un parteneriat pentru vaccinuri cu compania franceză în luna februarie, se așteaptă ca „dacă te-am ajutat la, ne așteptăm să primim primele doze”, a spus Hudson.
Comentariile lui Paul Hudson au evidențiat conflictele cu care se confruntă companiile multinaționale și guvernele în cursa de a dezvolta un vaccin împotriva Covid-19. Peste 140 de lideri și experți mondiali au semnat joi o scrisoare deschisă publicată de UNAIDS și Oxfam, solicitând un „vaccin pentru oamenilor”, precum și tratamente care să fie disponibile rapid pentru toți în mod gratuit.
Citește: Vaccin impotriva Covid-19. 10 cei mai promițători candidați
„Nimeni nu trebuie împins în spatele cozii pentru vaccin din cauza locului în care trăiește sau a veniturilor sale”, a declarat președintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa.
Priorități naționale
Avocații în domeniul sănătății au avertizat că cursa ar putea lăsa pe dinafară țările care nu își pot permite vaccinurile, făcându-le vulnerabile la decesele în masă și prăbușire economică.
Livrările unui vaccin experimental al Universității Oxford vor fi prioritare pentru Marea Britanie, înainte de a-l da și altor țări, a declarat Pascal Soriot, CEO al AstraZeneca, compania farmaceutică ce va fabrica vaccinul.
Olivier Bogillot, șeful Sanofi France, a fost întrebat dacă poate confirma că SUA va avea prioritate la vaccin, acesta a spus că: „Nu, nu o confirm. Este evident că dacă Sanofi descoperă un medicament, un vaccin împotriva Covid-19 și dacă este eficient, acesta va fi disponibil pentru toți. "
Sanofi lucrează în parteneriat cu GlaxoSmithKline , la proiectul susținut de SUA și spune că ar putea face 600 de milioane de doze anual.
Producția vaccinului Sanofi în SUA va merge în principal pe această piață, iar ce capacitatățile din alte părți vor acoperi Europa și restul lumii, a declarat compania într-un e-mail. Acesta a afirmat că producătorul de medicamente are „conversații foarte constructive” cu guvernele franceze și germane și cu instituțiile Uniunii Europene.
Ministrul francez Agnes Pannier-Runacher a spus că a contactat imediat Sanofi după interviul lui Hudson, iar șeful local al companiei a confirmat că vaccinul va fi disponibil pentru toate țările, inclusiv pentru Franța, mai ales că firma are capacitate de producție și acolo.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...