Germania construiește primul său terminal terestru de GNL
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Terminal de gaz natural lichefiat / sursa foto: Freepik.com
Terminal de gaz natural lichefiat / sursa foto: Freepik.com
Germania deschide un nou terminal de gaz natural lichefiat, de data aceasta unul terestru, făcând încă un pas în ceea ce privește independența energetică a țării.

Construcția primului terminal terestru de gaz natural lichefiat (GNL) din Germania, a început vineri, conform companiei Hanseatic Energy Hub, care conduce proiectul.

Terminalul va fi localizat în portul Stade din landul Saxonia și este programat pentru a deveni funcționale începând cu 2027, conform Reuters.

Proiectul de pe albia râului Elba face parte din eforturile ample ale Germaniei de a-și diversifica sursele de energie după o scădere bruscă a importurilor de gaze rusești ca urmare a invaziei Moscovei în Ucraina.

Terminalul va include două rezervoare de GNL cu o capacitate de 240.000 de metri cubi fiecare și va fi pregătit pentru alți combustibili, deoarece Germania și vecinii săi urmăresc să înlocuiască în viitor gazul cu hidrogen verde și derivații acestuia pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon.

"După șase ani de planificare și autorizare, începe acum faza de construcție", a declarat Jan Themlitz, directorul executiv al HEH.

Compania cehă de utilități CEZ, compania germană de utilități EnBW și importatorul SEFE s-au angajat să cumpere 90% din capacitatea anuală de 13,3 miliarde de metri cubi a terminalului din Stade.

HEH a declarat că toți clienții au opțiunea de a-și schimba în viitor contractele pentru surse de energie pe bază de hidrogen.

Operatorul spaniol de rețea de gaze Enagas își va asuma responsabilitatea operațională a terminalului, a adăugat HEH.

O primă navă plutitoare de regazificare a sosit la Stade pentru operațiuni de testare în martie, care, împreună cu alte trei care funcționează la Wilhelmshaven, Brunsbuettel și Lubmin, va fi utilizată pentru regazificarea importurilor de GNL până în 2027.

La sfârșitul lui 2022, anul în care Rusia a început invazia Ucrainei, Germania a inaugurat un terminal plutitor în largul Mării Nordului. La scurt timp, în ianuarie 2023, a inaugurat alte două, cele de la Brunsbuettel și Lubmin. Toate acestea ar reprezenta o treime din necesarul de gaz al Germaniei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

40.000 de firme, radiate în primele cinci luni ale anului

Informaţii oficiale de la Registrul Comerţului.

RO e-TVA. Principalele modificări decise de Guvern

Vineri a fost adoptată de către Executiv o ordonanţă de...

Întârziere de 300 de minute pentru un tren CFR

Întârziere de cinci ore pentru trenul Timișoara Nord –...

Boloș vrea să colecteze 120 mld. de lei din TVA

România are prevăzut să colecteze la bugetul de stat...

Bursa de la București a închis în creștere ședința de vineri

BVB a închis pe verde ultima zi de tranzacții a...


pixel