Germania spune că nu va putea supraviețui iarna viitoare fără gaz rusesc

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Italia nu va mai utiliza prețul european de referință la gaze în calculul facturilor
Italia nu va mai utiliza prețul european de referință la gaze în calculul facturilor
Germania nu va putea supraviețui iarna viitoare fără gaz rusesc. Acum spațiile de depozitare din țară sunt pline în proporție de 65%, dar sunt necesare provizii prin Nord Stream 1.  

"Unitățile de depozitare a gazelor sunt pline în proporție de 65%. E mai bine decât în ​​săptămânile precedente, dar nu suficient pentru a supraviețui iernii fără gaz rusesc", a spus Klaus Müller, șeful Agenției Federale de Rețea.

Potrivit oficialului, multe vor depinde de numărul de livrări prin conducta Nord Stream 1. Serviciul său urmează să se încheie pe 21 iulie.

La sfârșitul lunii iunie, în mass-media au apărut informații că Germania ar putea opri exporturile de gaze către țările vecine dacă ar avea probleme cu aprovizionarea.

Pe 10 iulie, Canada a fost de acord să returneze turbina pentru Nord Stream 1, care a rămas blocată la Montreal din cauza sancțiunilor. Țara a aprobat, de asemenea, reparații la echipamentele de conducte în termen de doi ani.

Și pe 15 iulie, Germania a anunțat că va înceta să mai cumpere cărbune și petrol rusesc de la 1 august, respectiv 31 decembrie. 

Citește și: În lipsa gazului rusesc, Germania revine la cărbune și păcură. Cancelarul Olaf Scholz: Ne păstrăm obiectivele climatice

Germania va reporni centralele electrice pe cărbune și păcură, ca să acopere golul lăsat de lipsa gazului rusesc. Este vorba de 16 centrale, care erau închise și oprite. 

Pentru alte 11, care încă funcționau, au fost prelungite autorizațiile. Cancelarul Olaf Scholz a spus sâmbătă că decizia a fost luată cu inima grea și că este doar una temporară, iar obiectivele Germaniei în privința climei rămân în vigoare.

Aproape 45 la sută din electricitatea Germaniei este produsă prin arderea de combustibili fosili - cărbune sau gaz.

„Faptul că acum, temporar, din cauza atacului brutal al Rusiei în Ucraina, trebuie să folosim unele centrale electrice pe care le scosesem din uz este amar. Dar este numai pentru puțin timp”, a declarat cancelarul german.

În schimb, guvernul de la Berlin - care îi are în componență pe ecologiști - nu vrea să extindă autorizațiile de funcționare, care expiră la finalul anului, pentru cele trei centrale nucleare în funcție, deși acestea sunt mult mai puțin poluante.

Cu toate acestea, cancelarul german susține că Germania își păstrează țintele de combatere a crizei climatice. „Noi abia am început şi vrem să facem acum tot ce putem pentru a combate criza climatică”, a transmis Scholz în mesajul său săptămânal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Eolian
Cercetători/ FOTO: Freepik
Donald Trump / Foto: Agerpres / Mark Peterson POOL / EPA
Banca Centrală Europeană
Antrenament / FOTO: Captură ecran
Lucrător
Conducte de gaze / Foto: Freepik
Mar-a-Lago / FOTO :Wikipedia
Animale de companie / FOTO: Freepik
Raiffeisen Bank / FOTO: https://www.rbinternational.com/en/raiffeisen.html
Freepik.com
Foto: Freepik.com
Kristalina Georgieva / Foto: FMI
Donald Trump
Semnarea unui document / Foto: Pexels.com
Vama Giurgiu
Transgaz
Boeing
Foto: Freepik.com
Panouri fotovoltaice
Google
Bursa de Valori București
Oameni pe stradă / Foto: DCBusiness
Știrile dimineții / Foto: Freepik
Cresc SALARIILE și PENSIILE speciale ale magistraților
UE are nevoie de forță de muncă
BCE
Casă de schimb valutar / Foto: Oana Pavelescu

Furnizorii de energie, luați la control de ANPC

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...

Termocentrala

pixel