A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
În condițiile în care mai mult de jumătate din populația lumii urmează să voteze în acest an în țări din întreaga lume, liderii din domeniul tehnologiei, legislatorii și grupurile societății civile sunt din ce în ce mai îngrijorați de faptul că inteligența artificială ar putea provoca confuzie și haos pentru alegători.
Mai mult de zece mari companii tehnologice implicate în dezvoltarea inteligenței artificiale s-au angajat să colaboreze pentru a detecta și a contracara conținutul dăunător generat de această tehnologie care ar putea influența alegerile votanților, inclusiv imiagini deepfake ale candidaților politici.
Printre aceste companii se numără OpenAI, Google, Meta, Microsoft, TikTok, Adobe și alții, arată CNN.
"AI nu a creat înșelăciunea electorală, dar trebuie să ne asigurăm că nu ajută la înflorirea înșelăciunii", a declarat vineri președintele Microsoft, Brad Smith, într-o declarație la Conferința de securitate de la Munchen.
Companiile din domeniul tehnologiei au, în general, un istoric mai puțin strălucit în ceea ce privește autoreglementarea și aplicarea propriilor politici.
De asemenea, acordul vine în condițiile în care autoritățile de reglementare continuă să întârzie în crearea unor metodologii pentru tehnologiile de inteligență artificială care avansează rapid.
O nouă serie de instrumente de inteligență artificială, în continuă dezvoltare, oferă capacitatea de a genera rapid și ușor texte convingătoare și imagini realiste care, potrivit experților, ar putea fi folosite pentru a răspândi informații false și a induce în eroare alegătorii. Anunțul acordului vine după ce, joi, OpenAI a prezentat un nou instrument de generare de conținut video pe bază de text uimitor de realist, numit Sora.
"Cele mai mari temeri ale mele sunt că noi am putea să provocăm daune lumii", a declarat Sam Altman, directorul general al OpenAI, în cadrul unei audieri în timpul căreia a îndemnat legiuitorii să reglementeze inteligența artificială.
Unele companii au încheiat deja parteneriate pentru a dezvolta instrumente care să marcheze imaginile generate de AI, ceea ce ar permite sistemelor să detecteze automat faptul că imaginile au fost generate de această tehnologie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...