Guvernanţii nu sunt în stare să exploateze gazele, dar fac strategii privind hidrogenul
Autor: Mihai Ciobanu
Data actualizării:
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
În timp ce gazele din Marea Neagră şi cele din onshore zac neexploatate, guvernanţii fac strategii privind hidogenul. 

Ministerul Energiei a iniţiat demersurile pentru elaborarea strategiei naţionale privind producerea energiei din hidrogen, în contextul în care România se confruntă cu o criză energetică şi cu criza provocată de războiul din Ucraina, a afirmat Constantin Ştefan, secretar de stat în Ministerul Energiei, potrivit unui comunicat al Comitetului Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei.

"Ne confruntăm în prezent cu o criză energetică la care se adaugă şi criza provocată de războiul din estul ţării noastre. Ministerul Energiei îşi propune să vină în sprijinul consumatorilor casnici şi noncasnici, prin adoptarea OUG nr. 27/18 martie 2022, privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul energiei. Este nevoie să ne întoarcem privirea spre producătorii clasici de energie şi, în acest scop, există deja un plan de reorganizare pe termen mediu la Complexul Energetic Oltenia, prin dezvoltarea a opt parcuri fotovoltaice in situ, prin diversificarea producţiei de energie electrică, respectiv dezvoltarea unui bloc cu o putere instalată de 750 MW, a unui bloc energetic pe gaz la Işalniţa de 475 MW şi un bloc de aproximativ 850 MW la Turceni, împreună cu Işalniţa", a arătat în deschiderea conferinţei Constantin Ştefan, secretar de stat la Ministerul Energiei.

De asemenea, acesta a mai menţionat că trebuie continuate investiţiile în capacităţile de producere a energiei electrice din surse regenerabile şi că la Ministerul Energiei au fost iniţiate demersurile pentru elaborarea Strategiei Naţionale privind producerea energiei din hidrogen.

Citeşte şi: Scădere bruscă a prețului petrolului. Care este motivul

Prețurile futures la petrol au avut o scădere accentuată miercuri, după ce marile națiuni consumatoare au declarat că vor elibera petrol din rezerve pentru a contracara efectele ofertei limitate. Vânzările de petrol au accelerat până la închidere, lăsând atât indicele de referință Brent, cât și West Texas Intermediate la cele mai scăzute niveluri de închidere din 16 martie, la 96,23 dolari pe baril. 

Statele membre ale Agenției Internaționale pentru Energie (AIE) vor elibera 120 de milioane de barili din rezervele strategice pentru a încerca să reducă creșterile de prețuri. Asta va include 60 de milioane de barili doar din partea Statelor Unite. Acest angajament face parte din anunțul anterior al SUA privind eliberarea unei rezerve de 180 de milioane de barili, relatează Antena3. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel