În patru luni, India a important argint cât pentru un an întreg

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Argint / FOTO: Unsplash
Argint / FOTO: Unsplash
Cum se explică acest apetit pentru metalul prețios.

Importurile de argint ale Indiei au depășit deja, în primele patru luni ale anului, volumul total din anul 2023. Potrivit Reuters, această poftă este urmare a cererii în creștere din partea producătorilor de panouri solare, dar și a încrederii investitorilor în performanțele acestui metal prețios comparativ cu aurul.

Creșterea importurilor de către cel mai mare consumator de argint din lume ar putea susține prețurile globale, tranzacționate  aproape de cel mai înalt nivel din mai mult de un deceniu.

India a importat un volum record de 4.172 de tone metrice de argint între ianuarie și aprilie, comparativ cu 455 de tone în aceeași perioadă a anului trecut, a precizat un oficial guvernamental sub acoperirea anonimatului. În 2023, India a cumpărat în total 3.625 de tone de argint.

„Cererea industrială și cererea de investiții stimulează importurile de argint”, a spus un comerciant din Mumbai. ”Prețul la argint nu a evoluat la fel de bine ca prețurile aurului în ultimul deceniu, dar investitorii cred că argintul nu și-a spus încă ultimul cuvânt. 

Contractele futures locale pe argint au atins un record de 96.493 de rupii (1.158,01 dolari) pe kilogram miercuri și au crescut cu aproape 28% de la începutul anului, față de un procent de doar 14% în cazul aurului. 

Aproape jumătate din importurile din acest an au venit din Emiratele Arabe Unite pentru a profita de taxele de import reduse, a declarat un importator cu sediul în Ahmedabad, Gujarat. India impune în general o taxă de import de 15% pe argint. Cu toate acestea, Acordul de parteneriat economic cuprinzător semnat între India și Emiratele Arabe Unite în 2022 permite comercianților privați să importe argint prin India International Bullion Exchange (IIBX) prin plata unor taxe vamale de 9% și o taxă suplimentară pe valoarea adăugată de 3%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Freepik.com
Robor

ROBOR a coborât sub nivelul de 7%

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.

Freepik.com
Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Foto: Freepik.com
Colaj foto
Ilie Bolojan
Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor
Salina Praid
Grevă / sursa foto: Freepik.com / EyeEm
David Popovici și Daniel Dines, CEO UiPath
Camioane de marfă

pixel