Incendiile din Los Angeles îngenunchează economia și firmele de asigurare. Pierderi de 50 miliarde dolari

Autor: Matei Ion
Data publicării:
Incendiu în Los Angeles / Captură video
Incendiu în Los Angeles / Captură video
Incendiile devastatoare din Los Angeles se conturează a fi cele mai costisitoare din istoria Statelor Unite, cu pierderi economice estimate la aproximativ 50 de miliarde de dolari, potrivit unui raport publicat joi de JPMorgan și citat de WSJ.

 Dintre acestea, pierderile asigurate ar putea depăși 20 de miliarde de dolari, iar suma ar putea crește semnificativ dacă focarele nu sunt controlate.

Pierderi record și impact economic

Conform Morningstar DBRS, o altă firmă de evaluare, pierderile asigurate se situează deja la peste 8 miliarde de dolari, dar aceste estimări sunt preliminare, deoarece incendiile continuă să se extindă. Comparativ, incendiul Camp Fire din 2018, cel mai distrugător din istoria SUA până în prezent, a provocat pierderi asigurate de 12,5 miliarde de dolari, ajustate pentru inflație.

Aceste pierderi masive ar putea afecta grav piața de asigurări din California, care se află deja sub presiune. Denise Rappmund, analist senior la Moody’s Ratings, a declarat: „Impactul va fi larg răspândit și negativ, conducând la creșteri ale primelor de asigurare și la o posibilă reducere a disponibilității polițelor de asigurare pentru proprietăți.”

Planul FAIR în criză

Incendiile ar putea pune o presiune imensă pe California FAIR Plan, asigurătorul de ultimă instanță pentru proprietarii de locuințe respinși de asigurătorii privați. Conform datelor disponibile, FAIR Plan are o expunere de aproape 6 miliarde de dolari în Pacific Palisades, una dintre cele mai afectate regiuni.

Victoria Roach, președintele FAIR Plan, a avertizat încă din martie: „Suntem la un singur incendiu mare distanță de o evaluare semnificativă”, ceea ce ar putea obliga asigurătorii privați să acopere deficitul financiar al planului.

Repercusiuni globale asupra industriei

Pe lângă impactul local, pierderile asigurate ar putea afecta și reasigurătorii, care oferă sprijin financiar companiilor de asigurări pentru pierderi ce depășesc un anumit nivel. Potrivit analistului JPMorgan Jimmy Bhullar, aceste pierderi ridicate ar putea afecta câștigurile pe termen scurt ale companiilor de asigurări, dar vor conduce probabil la creșteri de prețuri în viitor.

Cu un cost estimat ce ar putea depăși pierderile produse de alte dezastre naturale majore, precum uraganul Katrina sau cutremurul din Japonia din 2011, incendiile din Los Angeles reprezintă un semnal de alarmă pentru sectorul asigurărilor și pentru politicile de gestionare a dezastrelor naturale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE
Donald Trump
Prețuri. Foto: Michael Burrows - Pexels
Robor urcă din nou

Vești proaste privind ROBOR

Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.


pixel