Proiectul Ro-HydroHub. Câciu: ”Este un model care trebuie perpetuat”
La Palatul Victoria, a fost...
Într-o lume globalizată, incendiile forestiere din Canada pot avea impact asupra prețului acțiunilor Ubisoft la Bursa de la Paris. Editorul francez de jocuri video, unul dintre cei „big four” ai acestei industrii nu se simte deloc bine. În Quebec, unul dintre principalele centre de producție la nivel global, statul federal, prea îndatorat, a decis să reducă subvențiile acordate industriei jocurilor video.
„În condițiile unui buget cu un deficit record de 11 miliarde de dolari, efect al economiei în stagnare și al consecințelor uriașelor incendii de pădure, guvernul Quebec a anunțat mai multe măsuri de reducere a cheltuielilor, inclusiv tăierea a aproape 1 miliard din subvențiile pentru locurile de muncă industria jocurilor video și a tehnologiei informaţiei. Decizia este o lovitură după pentru Ubisoft, care are un studio în Quebec, unde au fost lansate mai multe serii ale francizei „Assassin’s Creed”, inclusiv „Odyssey”, explică analistul Charles-Louis Planade de la TP Icap Midcap. Dar pentru moment, compania de origine bretonă fondată în 1986 de frații Guillemot este „protejată din acest punct de vedere printr-un acord direct cu provincia până în 2027”.
Pe termen scurt, Ubisoft este sancționat la bursă de eșecul mult așteptatului joc cu pirați „Skull and Bones”, lansat pe 16 februarie după șase amânări și 11 ani de muncă. Presa de specialitate vorbește despre un „naufragiu”. „Niciodată un joc care m-a purtat pe valuri nu mi-a lăsat un gust atât de amar”, a scris Canard PC. Dar CEO-ul Yves Guillemot susține că este un ”joc grozav”, care merită prețul considerat cam pipărat de unii, de 60 de euro.
Ubisoft nu a comunicat încă cifrele de vânzări, dar, pe 22 februarie, Insider Gaming a scris că jocul a avut doar 850.000 de jucători... inclusiv cei care au profitat de cele opt ore oferite gratuit pentru testare.
Pe acest fundal, acțiunile Ubisoft s-au depreciat constant, ajungând, astăzi, la mai puțin de 19 euro, departe, foarte departe de valoarea maximă atins, în 2018, când s-au tranzacționat la 107,9 euro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La Palatul Victoria, a fost...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...