Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Etruscii au cunoscut o dezvoltare înfloritoare în centrul Italiei în urmă cu aproximativ 2.500 de ani, dar au fost asimilați treptat în Imperiul Roman. Au lăsat în urmă morminte bogate, ceramică și statui, dar foarte puține înregistrări scrise și dovezi fragmentare ale vieții lor de zi cu zi.
Articolele, inclusiv opt urne, două sarcofage și accesorii de înfrumusețare precum oglinzi de bronz și o sticlă de parfum încă infuzată cu parfumul său original, valorează cel puțin 8 milioane de euro (8,5 milioane de dolari), a declarat poliția.
Nu sunt tâlhari adevărați
Aceste obiecte au fost descoperite în Citta della Pieve, la aproximativ 150 de kilometri nord de Roma. Unul dintre sarcofage conținea scheletul complet al unei femei în vârstă de patruzeci de ani. Urnele erau fin decorate cu scene din mitologia greacă și figuri feminine frumos îmbrăcate și bijuterii în aur.
Poliția a confiscat prada de la doi antreprenori care au dezgropat camere funerare etrusce în timpul lucrărilor de excavare pe terenurile care le aparțin. Potrivit procurorului general din Perugia, Raffaele Cantone, cei doi sunt hoți amatori, nu au nimic în comun cu adevărații tâlhari de morminte.
S-a pozat cu un obiect furat
”Neștiind cu să plaseze pe piață obiectele sustrase, au dat dovadă de amatorism, au trezit suspiciuni și, într-un final au fost prinși”, a povestit omul legii.
Cum unele obiecte au fost, totuși, vândute, carabinierii au postat pe internet fotografii cu articolele căutate în speranța că-i vor găsi pe cumpărători. A fost declanșată o operațiune de anvergură, cu filaj, interceptări telefonice și drone de supraveghere aeriană.
În cele din urmă, poliția i-a arestat pe suspecți după ce unul dintre ei a postat pe Facebook o fotografie cu el însuși cu un obiect jefuit, a spus Cantone.
Recompensă de 100.000 de euro
Cei doi bărbați sunt acuzați de furt și trafic de bunuri furate și riscă închisoare de până la 10 ani, a declarat procurorul Annamaria Greco, care a condus ancheta.
Un alt mormânt etrusc, aparținând aceleiași familii „Pulfna”, a fost descoperit în Citta della Pieve în 2015. La acea vreme, fermierul care a făcut descoperirea a raportat-o autorităților și a obținut o recompensă de aproximativ 100.000 de euro (105.000 de dolari).
Citta della Pieve este aproape de San Casciano dei Bagni, un sat toscan unde a fost anunțată o descoperire arheologică majoră în 2022, cu statui antice de bronz găsite în noroiul băilor folosite cândva de etrusci și romani.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...