Bursa de la București a început săptămâna în scădere: Roșu pe linie
Bursa de la București nu a...
Potrivit cercetătorilor, resursele minerale descoperite pe fundul mării în apropiere de Minami-Torishima sunt suficiente pentru a acoperi nevoile de consum de cobalt ale țării timp de 75 de ani și, de asemenea, are o rezervă de nichel de peste un deceniu.
Cele aproximativ 230 de milioane de tone de zăcăminte de mangan au fost găsite sub formă de noduli de mărimea unui pumn. Nodulii conțin aproximativ 20% mangan și până la 1% cobalt și nichel, conform unui raport al NIKKEI Asia.
Manganul, cobaltul și nichelul sunt componente importante ale bateriilor litiu-ion și, prin urmare, sunt considerate esențiale pentru avansarea producției de vehicule electrice.
Cercetătorii estimează că zăcămintele, care sunt răspândite pe o suprafață de aproximativ 10.000 de metri pătrați, conțin aproximativ 610.000 de tone de cobalt și 740.000 de tone de nichel.
Situl descoperirii minerale din jurul insulei Minami-Torishima din Japonia a fost sub observație încă din 2016. Cu toate acestea, un studiu detaliat al sitului a început în aprilie anul trecut și a continuat până la începutul lunii iunie 2024.
Rezultatele studiului detaliat au arătat semne promițătoare și au dezvăluit uriașele zăcăminte minerale din zonă.
Cercetătorii au folosit echipamente miniere și vehicule subacvatice controlate de la distanță pentru a sonda în mai multe locuri de pe fundul mării, care se afla la o adâncime cuprinsă între 5 200 și 5 700 de metri.
Potrivit cercetătorilor, astfel de noduli se formează atunci când oxizii de fier și mangan dizolvați în apa de mare precipită în jurul nucleelor lor. De asemenea, depozitele conțin cupru, un alt metal valoros.
Descoperirea minereului va da un mare impuls industriei japoneze de vehicule electrice prin reducerea dependenței acesteia de alte țări.
Această descoperire poate permite Japoniei să satisfacă cererea internă de baterii pentru vehicule electrice și, de asemenea, să ofere o concurență dură Chinei pe piața mondială.
Echipa de cercetători, formată din Fundația Nippon non-profit și Universitatea din Tokyo, intenționează să "înceapă extragerea a 2 500 de tone de resurse minerale pe zi în cadrul unui proiect experimental până la sfârșitul lunii martie 2026".
În plus, Fundația Nippon intenționează, de asemenea, să formeze un consorțiu cu scopul de a comercializa producția până în 2026 în Japonia.
Potrivit echipei, zăcămintele minerale sunt suficiente pentru utilizarea comercială, inclusiv costurile de extracție și rafinare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bursa de la București nu a...
Orizontul pentru producătorii...
Compania a achiziționat...
Comerţul online ia amploare în Germania.
O situația similară s-a înregistrat și în luna mai, când...
Evoluția pieței carburanților este, oarecum,...
Sunt date publicate de...
Chiar dacă inflația în zona...
Analistul economic Adrian...
Grupaj de știri.
Performanțele variate ale...
Într-o notă adresată recent...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...