Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Companiile Orbital Lasers, cu sediul în Tokyo, și InspeCity, o companie indiană de robotică, au declarat că vor analiza oportunitățile de afaceri pentru servicii spațiale precum scoaterea sateliților defecți din orbită și extinderea duratei de viață a navelor spațiale.
Orbital Lasers, desprinsă anul acesta din gigantul japonez al sateliților SKY Perfect JSAT 9412.T, dezvoltă un sistem care utilizează energia laser pentru a opri rotația deșeurilor spațiale prin vaporizarea unor mici porțiuni de la suprafața acestora, facilitând astfel apropierea unei nave de servicii pentru recuperare.
Compania intenționează să demonstreze sistemul în spațiu și să îl pună la dispoziția operatorilor după 2027, a declarat Aditya Baraskar, liderul global de afaceri al Orbital Lasers. Baraskar a adăugat că sistemul ar putea fi instalat pe sateliții InspeCity, dacă cele două companii îndeplinesc cerințele de reglementare din India și Japonia.
Companiile au semnat un acord preliminar pentru a iniția colaborarea. InspeCity, fondată în 2022, a atras investiții de 1,5 milioane de dolari anul trecut, în timp ce Orbital Lasers a strâns 900 de milioane de yeni (5,8 milioane de dolari) de la înființarea sa în ianuarie.
Un panel al Națiunilor Unite privind coordonarea traficului spațial a declarat la sfârșitul lunii octombrie că sunt necesare acțiuni urgente pentru monitorizarea și gestionarea obiectelor aflate pe orbita joasă a Pământului, din cauza creșterii rapide a numărului de sateliți și deșeuri spațiale.
Nobu Okada, directorul executiv al Astroscale 186A.T, o companie japoneză pionieră în reducerea deșeurilor orbitale, a declarat la începutul acestui an că există deja peste 100 de companii pe piața serviciilor spațiale, pe măsură ce constelațiile de sateliți se extind.
Proiectul reprezintă un nou exemplu de colaborare între Japonia și India, ale căror guverne lucrează împreună la misiunea comună de explorare a polului lunar (LUPEX), ce ar putea fi lansată începând cu 2026.
Producătorul indian de rachete Skyroot și constructorul de sateliți HEX20 colaborează, de asemenea, cu firma japoneză de explorare lunară ispace 9348.T pentru o viitoare misiune de orbitare lunară.
Parteneriatele comerciale spațiale dintre cele două țări au fost impulsionate de soluțiile japoneze de analiză a datelor satelitare, folosite în India pentru gestionarea dezastrelor și agricultură, și se pot extinde în domenii precum producția, a afirmat Masayasu Ishida, directorul executiv al organizației nonprofit SPACETIDE, cu sediul în Tokyo, care organizează conferințe despre afacerile spațiale din 2015.
„Cheia constă în identificarea domeniilor și modalităților prin care se pot construi relații complementare” care să fie aliniate cu politici naționale precum Make in India, ce vizează stimularea producției locale, a spus Ishida.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...