Laurențiu Neculaescu (AFM): Schimbarea de mentalitate, un proces în care trebuie să investim constant

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Laurenţiu Neculaescu. Foto: Crişan Andreescu
Laurenţiu Neculaescu. Foto: Crişan Andreescu
EXCLUSIV
Invitat în cadrul conferinței "Curățenia de primăvară în România" - Ediția 2024, organizată de către DC Media Group, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Laurențiu Neculaescu a 

În intervenția sa online din cadrul conferinței organizate vineri de către DC Media Group "Curățenia de primăvară în România" - Ediția 2024, Laurențiu Neculaescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, a vorbit despre mai multe programe pe care instituția pe care o conduce le derulează.

Acesta a ținut să menționeze, în primul rând, investițiile care constau în educarea copiilor, pentru că, așa cum spune el, cei mai mici trebuie să învețe importanța protejării mediului, pentru a transmite mai departe aceste informații importante pentru viitor.

”Schimbarea de mentalitatea este cea mai dificilă misiune pe care o avem. Este un proces în care trebuie să investim constant si sistematic. Această schimbare trebuie să înceapă de la cele mai fragede vârste. Tocmai pentru că noi credem că totul pleacă de la educație inclusiv în domeniul gestionării deșeurilor, Administrația Fondului pentru Mediu a avut un program privind educația și conștientizarea publicului privind protecția mediului înconjurător”, a declarat președintele AFM.

 

Rezultatele înscrierilor în Programul pentru educația și conștientizarea publicului privind protecția mediului înconjurător

Bugetul alocat pentru anul în curs la care au aplicat deja ONG-uri de mediu, Unitățile Administrativ-Teritoriale, unitățile de învățământ și instituțiile publice este de 100.000.000 lei iar în scurt timp, acestea vor afla și rezultatele.

”În perioada următoare, cel mai probabil săptămâna viitoare, AFM va publica și rezultatele finale ale acestui apel și lista cu toate ONG-urile și UAT-urile care au fost declarate eligibile și vor demara acțiuni în acest sens.

Acestea vor putea explica tinerilor cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani și nu numai, teme precum poluarea aerului, a apelor, tăierea ilegală a pădurilor, exploatare necontrolată a pământului și epuizarea resurselor naturale, schimbările climatice, efectele gazelor cu efect de seră asupra mediului și stimularea transportului cu emisii scăzute. Toate aceste teme vor fi abordate în cadrul proiectelor prin intermediul unor ateliere, experimente și jocuri pentru a putea captiva atenția tinerilor și să înțeleagă de ce este importantă natura. Prin educația și implicarea tinerilor vom ajunge cu informațiile la părinții și bunicii acestora”, a mai spus Laurențiu Neculaescu.

Urmăriți conferința accesând video-ul din descriere:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Evaziune fiscală / Foto: Freepik
O nouă zi cu pierderi
Cseke Attila
Se dorește o nouă taxă pe țigări
Investiție imobiliară / Foto: Freepik
Un cuplu se uită la documente / Foto: Freepik
Tutun / Foto: Freepik
O femeie la cumpărături / Foto: Freepik
Portul Constanța / Foto: kepass / Pixabay
Alexandru Nazare
Lan de grâu / FOTO: Unsplash

România, cel mai mare exportator de grâu moale din UE

Exporturile de grâu moale ale Uniunii Europene de la...

Revolut, pe cale să dea o lovitură istorică

Unicornul european Revolut își ridică miza: vrea...

Chatgpt. Freepik.com

ChatGPT se transformă în browser şi ar putea schimba totul

OpenAI pregătește lansarea unui browser AI care...

Ursula van der Leyen și Donald Trump / Foto: Casa Albă
Donald Trump
Contabil / Foto: Freepik
Freepik.com
ANAF / Foto: DCBusiness
Freepik.com
Avion Boeing / FOTO: Unsplash
Foto: NVIDIA
Freepik.com

Dispută europeană pe seama Cubului Rubik

Producătorul Cubului Rubik, înfrânt în instanță: UE...

Freepik.com
Eximbank
Alexandru Nazare la condilul ECOFIN
Cursul valutar al zilei
Codul fiscal se modifică / Foto: Freepik
Bani / Foto: DCBusiness

pixel