McDonald’s renunță la testele pentru folosirea AI-ului în preluarea comenzilor

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
McDonald's drive through / sursa foto: Wikimedia Commons / Thomas Nugent
McDonald's drive through / sursa foto: Wikimedia Commons / Thomas Nugent
Cunoscutul lanț de fast-food va pune capăt unui test realizat în parteneriat cu gigantul tech IBM pentru implementarea inteligenței artificiale la serviciile drive-through.

Testele sunt efectuate în peste 100 de restaurante din SUA și vor înceta la sfârșitul lunii. Serviciul numit Automated Order Taker are ca scop simplificarea și accelerarea operațiunilor cu ajutorul comenzilor efectuate prin voce.

"Deși au existat succese până în prezent, considerăm că există o oportunitate de a explora soluțiile de comandă vocală pe scară mai largă", se arată în memoriul francizaților de la Mason Smoot director de restaurante pentru McDonald's SUA. "După o analiză atentă, McDonald's a decis să pună capăt parteneriatului nostru actual cu IBM. IBM rămâne un partener de încredere și vom continua să folosim multe dintre celelalte produse ale lor în sistemul nostru."

Probleme care ar fi dus la oprirea proiectului ar fi constat în interpretarea diferitelor accente și dialecte ale clienților, ceea ce a afectat preluarea comenzilor. McDonald's a refuzat să comenteze cu privire la provocările tehnologice, conform unor specialiști consultați de CNBC.

Într-o declarație, McDonald's a spus că nu renunță la planurile de drive-through cu AI în viitor, chiar dacă a încheiat parteneriatul cu IBM.

"IBM se află acum în discuții și proiecte pilot cu mai mulți clienți ai restaurantelor Quick-Serve care sunt interesați de tehnologia AOT", a precizat compania de tehnologie.

În timp ce planurile de implementare a inteligenței artificiale ale McDonald's pentru viitor sunt neclare, toți ochii sunt ațintiți acum asupra unui parteneriat al lanțului de fast-food-uri cu Google. McDonald's a anunțat recent un nou parteneriat cu Google Cloud, dar niciuna dintre companii nu a oferit detalii despre ce va presupune acest parteneriat.

"Precizia este cel mai important lucru în acest moment", a declarat analistul Peter Saleh de la BTIG pentru CNBC. "Tehnologia va trebui să fie mult mai precisă și compania va trebui să economisească bani, iar modul în care este conceput acum AI-ul, nu funcționează", a spus el despre tehnologia IBM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Dan Sucu. Foto: Agerpres
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Freepik.com
Robor

ROBOR a coborât sub nivelul de 7%

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.

Freepik.com
Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Foto: Freepik.com
Colaj foto
Ilie Bolojan
Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor
Salina Praid
Grevă / sursa foto: Freepik.com / EyeEm
David Popovici și Daniel Dines, CEO UiPath
Camioane de marfă
Rovinieta
Tanczos Barna
Sediul Ministerului Finanțelor / Foto: Silviu Matei / Agerpres

pixel