Băncile europene în picaj accentuat. Un dezastru
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
Obiectivul cercetătorilor celor două companii este de a perfecționa calculatorul cuantic, ca mai apoi să creeze instrumente care pot realiza calcule științifice mult mai performante decât cele ale computerelor convenționale cu procesoare bazate pe siliciu, calcule care altfel ar dura milioane de ani.
Inovația Microsoft și Quantinuum constă în corectarea unor erori pe care le întâmpină calculatoarele cuantice care folosesc qubit, o tehnologie care este responsabilă cu aceste calcule foarte rapide. Pentru a rezolva această problemă, cercetătorii în domeniul cuantic construiesc adesea mai mulți qubiți decât este necesar și folosesc tehnici de corecție a erorilor.
Conform declarațiilor Microsoft, cercetătorii au găsit o metodă prin care au obținut aproximativ patru qubiți de încredere din 30 de qubiți fizici.
Jason Zander, vicepreședintele executiv al Microsoft pentru misiuni strategice și tehnologii, a declarat că cercetătorii consideră că acesta este cel mai bun raport de qubiți fiabili dintr-un cip cuantic care a fost demonstrat vreodată.
"Am efectuat peste 14.000 de experimente individuale fără nicio eroare. Asta înseamnă de până la 800 de ori mai bine decât orice altceva înregistrat până acum", a declarat Zander într-un interviu acordat Reuters.
Microsoft a declarat că intenționează să lanseze tehnologia către clienții săi de cloud computing în lunile următoare.
Cercetătorii din domeniul cuanticii, atât cei de la Quantinuum, cât și rivalii lor, vorbesc adesea despre o cifră de aproximativ 100 de qubiți de încredere ca fiind numărul necesar pentru a bate un supercomputer convențional. Nici Microsoft, nici Quantinuum nu au vrut să spună miercuri de câți ani vor mai avea nevoie să folosească noua tehnică pentru a ajunge la 100 de qubiți de încredere.
Dar Ilyas Khan, directorul de produs al Quantinuum, a declarat: "Opinia actuală este că am redus acest număr cu cel puțin doi ani, dacă nu mai mult".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
O decizie neașteptată a președintelui american.
Prudență, cuvântul de ordine, roșu culoarea dominantă.
Grupaj de știri.
Guvernul dă undă verde reluării...
Piața de capital din România a...
Coridorul Sudic de Gaze a avut...
Berlinul finanțează accesul...
Seismul s-a produs la ora 4,33.
Liderul american a reacționat prompt la decizia...
Cursul valutar rezultat din...
„Oamenii bogați vor veni în...
Cele două referințe mondiale de...
Uniunea Europeană are din nou...
Este vorba despre un tip de armament care joacă un rol...
Operatorii de platforme digitale care intermediază...
Noi indicii despre scenariul...
Tarifele vamale afectează...
Bursa de la București deschide...
Cursuri gratuite pentru...
Bitcoin scade sub 83.000 de dolari, pe fondul temerilor...
Tarifele lui Trump provoacă...
Camera de Comerț și Industrie a...
Bursa de Valori București...
România lansează apeluri de...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Grupaj de știri.
Anunțul creșterii tarifelor...