Oferte false în care este folosită imaginea Dacia
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Tipul de înșelăciune care face multe VICTIME în România. Andrei Bozeanu: Să acordăm o ATENȚIE sporită
Tipul de înșelăciune care face multe VICTIME în România. Andrei Bozeanu: Să acordăm o ATENȚIE sporită
Directoratul Naţional de Securitatea Cibernetică (DNSC) atrage atenţia asupra unei tentative de fraudă care foloseşte imaginea Dacia, atacatorii trimiţând mesaje cu oferte promoţionale false.

"În perioada promoţiilor de iarnă, atacatorii continuă tentativele de fraudă care se folosesc de imaginea unor branduri cu reputaţie, precum magazine online, hypermarket-uri sau bănci comerciale pentru a masca destinatarul real al mesajului. Astăzi vă prezentăm o nouă mostră de astfel de mesaj electronic trimis de atacatori, care se foloseşte de elemente corespondente identităţii vizuale a Dacia. Atacatorii trimit mesaje cu oferte promoţionale false, către un număr cât mai mare de utilizatori, păcălindu-i să acceseze un link sub pretextul posibilităţii de a câştiga un autoturism Dacia Sandero. Mesajele primite conţin link-uri către site-uri frauduloase, care copiază imaginea de brand a Dacia, pentru a convinge potenţiala victimă că este vorba despre un concurs real", explică experţii DNSC pe pagina de Facebook a instituţiei.

Biden schimbă regulile pentru mașinile americane

Aceştia recomandă evitarea accesării link-urilor provenite din surse necunoscute sau din mesaje considerate suspecte, chiar dacă vin de la prieteni, rude, colegi etc şi verificarea cu aceştia a transmiterii lor, pe un alt canal de comunicare.

De asemenea, specialiştii în securitatea cibernetică sfătuiesc să fie verificată mereu denumirea site-ului şi existenţa unui certificat de securitate valid (https), înainte de a furniza orice fel de date în acest spaţiu şi să nu se furnizeze date personale, financiare sau de autentificare la cerere, după ce au fost accesate astfel de link-uri, deoarece este vorba despre o tentativă de fraudă.

"Dacă aţi căzut victimă unei astfel de tentative frauduloase şi aţi oferit date bancare, este important să anunţaţi cât mai repede banca despre problemă, pentru a bloca instrumentele de plată compromise şi a încerca stoparea eventualelor tranzacţii ilicite. În perioada sărbătorilor de iarnă, fiţi atenţi la notificările referitoare la sumele extrase din contul dvs. şi nu validaţi tranzacţii pe care nu le recunoaşteţi", este sfatul experţilor DNSC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel