OpenAI dezvăluie Sora, un generator video revoluționar

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
OpenAI / FOTO: Unsplash
OpenAI / FOTO: Unsplash
OpenAI, editorul ChatGPT și al generatorului de imagini DALL-E, a dezvăluit un nou instrument, numit „Sora”, capabil să creeze videoclipuri realiste de până la un minut prin simpla introducere a textului, o inovație majoră în domeniul inteligenței artificiale.

Bazată pe cercetări anterioare efectuate pe programele DALL-E și GPT, această nouă platformă este încă în curs de testare, a precizat start-up-ul californian aliat la Microsoft, care a prezentat însă câteva videoclipuri și geneza acestora.

Programul poate genera videoclipuri de până la un minut „menținând, totodată, calitatea vizuală și respectând cererea utilizatorilor”, a subliniat OpenAI pe site-ul său.

Potrivit acestuia, Sora poate „genera scene complexe cu mai multe personaje, tipuri specifice de mișcări și detalii precise”. Sora vă permite, de asemenea, crearea unui videoclip dintr-o imagine statică sau extinderea videoclipurilor existente.

Sam Altman, șeful OpenAI, i-a invitat pe utilizatori să facă propuneri de generare a videoclipurilor, dintre care cele mai relevante au fost difuzate câteva momente mai târziu pe platformă.

OpenAI a precizat, de asemenea, că Sora servește drept bază pentru „programe capabile să înțeleagă și să simuleze lumea reală”. Se speră că, astfel, se va face un ”important un pas în realizarea AGI” – Artificial General Intelligence, sistem extrem de autonom care ar depăși oamenii în cele mai multe sarcini profitabile din punct de vedere economic.

OpenAI a avertizat că „modelul actual” al platformei prezintă unele „defecte”, confundând, spre exemplu, stânga cu dreapta sau fiind incapabil, deocamdată, să menționă continuitatea vizuală pe tot parcursul videoclipului.

„De exemplu, o persoană mușcă dintr-o prăjitură, dar câteva secunde mai târziu, aceeași prăjitură apare intactă”, a explicat editorul. 

Prin dezvăluirea acestui nou instrument, compania a afirmat că problema securității este una esențială și că vor fi organizate simulări cu utilizatorii provocați să producă defecțiuni sau să creeze conținut neadecvat, pentru a defini mai bine limitele platformei.

„Vom angaja factori de decizie, educatori și artiști din întreaga lume pentru a le înțelege preocupările și pentru a identifica cazuri de utilizare pozitive pentru această nouă tehnologie”, a spus OpenAI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Donald Trump
Freepik.com
Foto: Freepik.com
Banca Națională a României
Apple. Foto: Freepik.com
O femeie completează un formular / Foto: Freepik
Tesla. Freepik.com
Astronaut. Foto: Freepik.com
ANAF / Foto: DCBusiness
La bancă
Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse
Portul Shanghai
Arieratele bugetului general consolidat / Foto: Freepik
Vladimir Putin / Foto: Kremlin.ru
Transelectrica / FOTO: Facebook
Statistică / Foto: Freepik
Uniunea Europeană / Foto: Freepik / Parlamentul European
HistoSonics
Bursa / Foto: Freepik
Uzină General Motors
Ferma. Foto: Pexels.com
Foto: Reuters
Wall Street. Foto: Freepik.com

pixel